Shutterstock / YAKOBCHUK VIACHESLAV

Shutterstock / YAKOBCHUK VIACHESLAV

Onderzoek wijst uit: calorieën van eten van je vriend z’n bord tellen ook mee

Toen Anna (29) steeds meer aankwam nadat ze met haar vriend had gegeten, besloot ze onderzoek te doen. Was het de chocola die hij meenam? Zijn aanwezigheid? Na vele experimenten komt Anna tot een schrikbarende conclusie: de calorieën van het eten dat ze van zijn bord eet, tellen ook mee. 

“In restaurants bestelde ik altijd iets gezonds, een salade of een poke bowl. En dan at ik de friet van het bord van mijn vriend”, legt Anna uit. “Hij mopperde dan dat ik mijn eigen friet moest bestellen, maar ik wist wel beter. Als ik het niet zelf bestel, telt het niet mee hè!” Anna kijkt verontwaardigd. “Nou, dat blijkt dus niet te kloppen.” 

Nu bestelt Anna ook poke bowls voor haar vriend en eet ze de zalm van zijn bowl. “Veel gezonder joh”, adviseert ze. Ook heeft Anna plannen voor een vervolgonderzoek. “Er zijn aanwijzingen dat alles wat je tijdens het koken uit de pan snoept óók meetelt. Maar ik weet het nog niet zeker.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *