Shutterstock: MyStockVideo

Shutterstock: MyStockVideo

Burgemeester Valkenburg staat rivieren zondag toe om buiten oevers te treden

Het is een heugelijke dag voor de Geul: de rivier mag zondag van 10:00 tot 20:00 uur eenmalig buiten de oevers treden. De rivier maakt zich al decennia boos over alle beperkingen die hem worden opgelegd.

Vorige zomer leidde dat tot een overstroming die voor honderden miljoenen aan schade aanrichtte, maar volgens de Geul was slechts 2,9% van het water afkomstig uit de Geul. “Het voelt onrechtvaardig dat wij daar nu voor gestraft worden. Dijken, zandzakken. Het slaat he-le-maal nergens op. Ik ben toch geen kanaal? In het buitenland mogen rivieren veel meer!”De burgemeester van Valkenburg vindt het belangrijk om in gesprek te blijven met de boze rivier. “Ik begrijp zijn frustratie heel goed. Zondag van 10:00 tot 20:00 uur is de Geul van harte welkom om buiten zijn oevers te treden. Met een beetje geluk komen er dan ook een paar van die bijdehandte kutcafés onder water te staan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *