NOS

NOS

Kabinet verdedigt doorschuiven: ‘Volgende generatie heeft betere leiders’

De huidige kabinetsplannen leiden tot een forse vergroting van de financiële lasten voor toekomstige generaties. Dat blijkt uit berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB). Volgens het kabinet is dit echter geen reden tot paniek: “De volgende generatie heeft ook betere leiders.”

“De volgende generatie krijgt te maken met grotere problemen, maar ook met grotere leiders, probleemoplossers”, legt premier Rutte uit. “Op die manier levelt het elkaar een beetje op. Het moet uiteindelijk natuurlijk in balans zijn.”

“In de economie heb je altijd tijden waarin je heel goede leiders hebt die over het geld gaan, en óók momenten waarop zulke goede leiders ontbreken”, vertelt ook de kersverse minister van Financiën Sigrid Kaag. “Dus dat je de ene keer wat meer uitgeeft, daar is echt helemaal niets mis mee. Je weet namelijk dat er tijden aankomen met ministers met een sterke visie en leiderschap. We hoeven ons dus geen zorgen te maken voor de volgende generatie. Dit hoort bij een gezonde economie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We dachten zelf de gaten in de begroting te dichten door wat extra belastingen in te voeren. Rekeningrijden, hebben we die al? Daarnaast een suikertax, de eigen woning meetellen bij het vermogen, een CO2 tax, een BTW verhoging en een EU-solidariteitsbelasting.

Reageer
gravatar

Daarom proberen we zoveel mogelijk kansparels naar hier te halen. Je weet nooit wat voor krachtige leiders dat oplevert. Kijk bijvoorbeeld eens naar die Ridouan Taghi.

Reageer
gravatar

Mijn oudste zoon volgt op het VMBO-T de richting ministerschap. Hij heeft de laagste cijfers van de klas, maar hij weet dat goed met veel woorden te verbergen, dus maakt hij grote kans om de opvolger van Rutte te worden.

Reageer
gravatar

Als jouw zoon drie Rode Ridders en Kruistocht in Spijkerbroek heeft gelezen, kan hij een master geschiedenis afronden en dan ligt de weg naar het premierschap open.