Shutterstock / Max Bukovski / Studio Speld

Amsterdamse baby heeft haar eerste havermelktand

Goed nieuws: de Amsterdamse baby Hilke heeft haar eerste havermelktand! Het gelige tandje vol essentiële aminozuren steekt schattig uit de onderkaak van het 8 maanden oude meisje.

Haar ouders zijn verheugd. “Ze heeft de eerste maanden van haar leven bijna volledig havermelkvoeding gekregen”, vertelt haar moeder Julia. “Als je dan zo’n tandje ziet doorkomen, weet je waar je het allemaal voor hebt gedaan. Alles beter dan een gewone melktand.”

Hilke’s ouders hopen op een volledig havermelkgebit. “Dat is niet alleen gezonder, maar ook nog eens beter voor de dieren en het klimaat. Al zou het natuurlijk ook heel leuk zijn als er ineens een sojamelktandje, geitenyoghurttandje of amandeltandje doorkomt.”

Dat havermelk veel duurder is dan poedermelk of gewone melk, is voor Julia geen probleem. “Ik moet er voor kromliggen, maar voor je kindje heb je dat wel over.”

Dit artikel staat in ons allernieuwste boek: 2022 – Een Ander Jaar. Bestel vandaag nog het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2022. Inclusief vele nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord van iemand die beweert dat hij onze minister van Landbouw is geweest, een dubbele pagina om in te huilen en een klein voorraadje gas voor tijdens deze lange winter. Nu voor slechts 18,50 in onze webshop.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *