NOS

NOS

Kazachse president: orde hersteld, en als je op straat komt schieten we je dood

En de rust is wedergekeerd in Kazachstan: president Tokajev heeft trots gesteld dat de orde hersteld is, en dat mensen die nu nog op straat komen worden doodgeschoten. Om de orde nog meer te herstellen zijn 2500 vredestroepen van het door de Russen geleide militair bondgenootschap CSTO op weg naar het land. “Dat is fijn”, legt president Tokajev uit, “want naast vrede brengen zij ook nóg meer orde. En van orde kan je nooit genoeg hebben!”

Ook mensen in de Kazachse stad Almaty die bang in hun huizen zitten zijn blij met de herstelde orde. “Blijf weg van het raam”, zegt een man tegen zijn gezin.

Hoe het kan dat een vreedzaam protest zo uit hand liep zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar nu er meer dan 3000 mensen zijn opgepakt, inclusief jonge, vreedzame activisten van het eerste uur, zal het snel weer business as usual zijn, zeker nu Russische troepen nog weken in het land zullen blijven. President Tokajev verzekert iedereen dat alles pais en vree is, en dat met name buitenlandse investeerders gerustgesteld kunnen zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kazachstan is geen land, het is een deel van de Sovjet-Unie.
Het is net als met de auto correct spelling die politiek gemotiveerd naar het meest absurde alternatief gaat.

Reageer
gravatar

Zo zie je maar. Het valt best mee hier in Nederland. Demonstreren is hier ook verboden, maar bij ons slaat de ME je hooguit een schedelbasisfractuur terwijl je gebeten wordt door een politiehond.

Reageer
gravatar

Demonstreren is in ons land niet verboden.

Alleen verboden demonstraties zijn verboden.
Ze zijn niet zijn toegestaan door:

–ernstige besmettelijke ziekte te verspreiden,
–hulpverleners, politici, verslaggevers en anderen onheus te bedreigen en/of te beschadigen
–met (vuurwerk)bommen te gooien en/of re dreigen,
–binnenstad af te breken en/of andermans eigendommen te vernielen,
–en nog heel wat andere ernstige “akkefietjes”.

gravatar

Nee dat klopt. Het is inderdaad niet verboden. Het enige dat je hoeft te doen is een vergunning aanvragen. Die je niet krijgt, haha. Meppen!

gravatar

Dat snap ik niet: waarom krijg je geen vergunning? Als je veel vergunningen verleent valt er toch veel meer te meppen? Nog meer haha dus. Beetje nadenken in het vervolg Femke

gravatar

Wie het niet eens is met een burgemeester, kan altijd naar een kortgedingrechter gaan.

Deze rechter kan op korte termijn, ongeveer drie maanden, beslissen of de afgewezen protestactie, demonstratie of staking buitengerechtelijk is.

Als de betreffende burgemeester ongelijk krijgt van de rechter, kan hij in beroep gaan. Dat hoger beroep kost minstens twee jaar.

Dus tijd genoeg om een flinke betoging te organiseren en voldoende onruststokers bij elkaar te brengen om aandacht te trekken.

gravatar

Vertrouw nou maar gewoon op het wijze oordeel van uw *ongekozen* burgemeester. Ik mag gewoon bepalen wanneer er gemept gaat worden LOL