Shutterstock / Studio Speld

Shutterstock / Studio Speld

Nieuw van Ben & Jerry’s: gesmolten ijs om klimaatprobleem aan te kaarten

Verlekkerd staat Tirza voor het ijsschap. Zal ze weer voor Cookie Dough gaan of toch voor Strawberry Cheesecake S’wich Up Cocofudge? Dan valt Tirza’s oog op de nieuwste Ben & Jerry's: Global Warning Chunky Polar Melt, een lekkere beker super snel smeltend ijs om klimaatverandering aan de kaak te stellen. Tirza grijpt de nieuwe flavour en gooit hem in haar mandje.

“Ben & Jerry’s is een super maatschappelijk merk, dus ik vind het heel goed dat ze zo aandacht vragen voor het klimaatprobleem”, zegt Tirza. Het ijs in haar mandje doet inmiddels wat het belooft en smelt zo snel dat al haar boodschappen onder de chocoladesmurrie zitten. Met een druipend mandje loopt Tirza naar de zelfscan. Wanneer ze de beker omhooghoudt om de streepjescode te zoeken, valt met een plof een chocolade-ijschunk op de scanner.

Thuisgekomen installeert Tirza zich tevreden op de bank. Ze zet haar favoriete serie aan en haalt de deksel van de beker. Alleen in de hoekjes zitten nog een paar druppels ijs. Teleurgesteld schraapt ze met haar lepel over de lege, kartonnen bodem. Nog nat van het ooit zo lekkere ijs. Toch ziet Tirza ook hier een duidelijke boodschap in: “Zo’n lege ijsbeker is een heel krachtig beeld. Want als we inderdaad zo doorgaan, dan is er straks voor de volgende generatie niks meer over. Lekker bezig, Ben & Jerry.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *