Studio Speld / Shutterstock

Studio Speld / Shutterstock

De Jonge op de foto met eerst gelegde steen van iedere nieuwbouwwoning

Hugo de Jonge is vanochtend feestelijk op de foto gegaan met de eerste steen van een woning in Wormerveer. Sinds hij beoogd minister van Volkshuisvesting is, maakt hij een fotomoment van de eerst gelegde steen van iedere nieuwbouwwoning in Nederland.

“Een bijzonder moment”, twittert de kersverse minister De Jonge met bijgevoegd een foto waarin hij trots naast de eerste steen staat. Hij draagt een helm met een opvallend patroontje. “Wij zijn klaar met de wooncrisis, maar de wooncrisis is nog niet klaar met ons. Dit staat echter voor een nieuw begin.” Het is dezelfde tekst als de tweet van gisteren, toen hij op de foto ging bij een te bouwen woning in Vinkeveen. ‘Goed om hier even bij stil te staan.’

“Mensen die sinds 1998 staan ingeschreven voor een sociale huurwoning kunnen zich nu inschrijven op deze woning”, schrijft hij bij een foto van een zeecontainer die een afgelegen bouwterrein op wordt gesleept. “Lukt het niet om u in te schrijven? Geen zorgen. Dit jaar zullen er nog tientallen zeecontainers bijkomen.”

“Ik was trouwens net in de supermarkt”, zegt De Jonge in een andere tweet. “Toen zei iemand: ‘Meneer, volgens mij ken ik u van televisie. Bent u van Eigen Huis & Tuin?’ Zeker, zei ik. Ik ben heel erg van Eigen Huis & Tuin. 😉 Omdat ik minister van Volkshuisvesting ben.”

Hugo de Jonge verwacht niet dat hij het rustiger zal krijgen op zijn nieuwe ministerpost. “Iedere dag van de week wordt wel ergens in Nederland een woning gebouwd. Dat zijn heel veel fotomomentjes. Maar goed, dat hoort nu eenmaal bij ministerschap.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De sociale woningbouw vertelde een architect me is een fascistisch recept in Nederland.
Als je die huizen ziet staan kun je toch begrijpen hoe je moet leven.

Actie = reactie.

Gelijkheid is begonnen met racisme. De meest sociale landen worden de meest repressieve, want actie = reactie. Dat hadden ze kunnen bedenken toen ze zo eerlijk en bescheiden begonnen. Tegelijkertijd werden de Hollanders weer de Chinezen van het Westen. Het draait erom gelijk te hebben, en nu worden bijvoorbeeld bejaarden de schuld gegeven van het woningtekort en moeten zij uitgeroeid worden als ze geen strakke spijkerkerkboek dragen om ruimte te maken voor asielzoekers, want we moeten op internationaal niveau meetellen.

Reageer
gravatar

Ik schrijf meestal op dezelfde pagina. Door de autocorrect als ik een r vergeten ben van spijker broek wordt het gecorrigeerd als spijker KERK BOEK.
Dan hebben ze het over censuur, het werkt via de automatisering waar ze bezeten van zijn.

gravatar

Misschien ligt het toch aan de kerk.
De drang tot correctie naar het meest absurde alternatief. Zo ziet de creativiteit eruit op alle maatschappelijke niveaus.
Altijd hetzelfde refrein.

gravatar

Bravo Maitreya, gewoonweg geweldig hoe ronduit voortreffelijk jij kunt raaskallen. Jouw publiek is bij De Speld te klein voor een geniaal persoon zoals jij. Ik adviseer jou om over te stappen naar het wijkblad, zodat jij jouw grandioze ideeën kunt delen met jouw buren.

gravatar

Het chauvinisme van de visserij voorop, zo bestaat de kern al uit allerlei stalen ‘scheepsboegen’ met beplanting erin. De mensen zeg maar die hier binnen gelopen zijn, me hebben bedreigd en mijn computer gestolen.
Het stond in de Speld, de Daniëlles moraliseerden hun tekstboek Nederlands weer.
De rekening komt achteraf, corona was maar een waarschuwing, zei ik en het wordt steeds erger.

gravatar

Geen wonder, ze zijn net bezig de kern van Bru te herstellen.
Het plan is de bibliotheek in een gezondheidscentrum te integreren, want andere kost hebben ze niet.

Reageer