Shutterstock / Dejan Dundjerski

Shutterstock / Dejan Dundjerski

App je dealer eens wat vaker voor een goed gesprek in plaats van alleen een kort berichtje

'App je dealer eens wat vaker voor een goed gesprek in plaats van alleen een kort berichtje’, dat is de slogan van een nieuwe campagne om eenzaamheid te bestrijden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 9 op de 10 gesprekken meteen na de openingszin worden afgebroken.

“We merkten dat veel gesprekken heel kort van aard waren en vaak niet verder kwamen dan: ‘Nog wakker maat?’ of ‘Nog in de buurt gappie?’. Dit terwijl het contact vanuit de dealer veel vaker wordt gezocht”, legt een woordvoerder van de campagne uit. “Je kan dus spreken van een vrij eenzijdig communicatieproces en zeker in winterse periodes als deze kunnen dealers daar veel last van hebben. En dan ook nog die harde lockdown er bovenop. Vraag je dealer dus gewoon eens wat vaker hoe het nu écht met hem gaat.”

Er waren wel mensen die er meer van probeerde te maken. Zo stuurde Janine (28) uit Amsterdam haar dealer met Oud en Nieuw toch weer een berichtje, nadat ze de week ervoor nog had gevraagd of hij haar nummer kon wissen. “Ik heb hem daarna nog niet uitgebreid kunnen spreken, ik wilde eerste even peilen of hij niet boos op mij is. Zodra hij reageert ga ik zeker langer met hem praten.”

Janine’s dealer houdt zich vooralsnog stil. “Wat wel gek is, want er stond 24/7 bereikbaar in zijn WhatsApp-status. Maar goed, ik probeer het vanavond nog wel een keer. Alles voor een goed gesprek.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een dealer is een Engels woord voor verdeler, koopman of handelaar. Laat ik het houden bij handelaar.
Het wordt in het veel lange verhaal van Tom niet duidelijk waarin de handelaar van Janine (28) handelt. Daardoor is het verhaal gewoon onzin. Een enorme blunder van Tom dus.

Reageer
gravatar

Betsie zegt het.

Discriminatie werkt zo, het zijn niet meer de negers die worden gediscrimineerd. Het werkt zo ongeveer. De botterikken die zich hebben laten vaccineren zelfs als ze zelf schade lijden en de rest agressief vervloeken zien zich als helden en martelaars. Die dingen zijn door immigratie ook deel van onze cultuur geworden met hen die het dichtst bij dat niveau staan. In plaats van zwarten te discrimineren wordt er steeds meer op alle andere vlakken gediscrimineerd en hieruit ontstaat ook wetmatig dezelfde rampspoed, want energie gaat niet verloren en een holocaust heeft veel langer nodig zich te ontwikkelen dan de wetenschap berekent en het onderwijs afdwingt. We gaan steeds meer op abstracte economische modellen af. Wat je ziet bestaat niet. De wetenschap voorziet u van verrekijker en microscoop. Daarbij, bij alles staat haast centraal, daarom is er geen normale opvolging van werk en generatie die vervangen moet worden door immigranten. Maar het noodlot slaat ma lange voorbereiding meestal ineens toe. Als het zo ver is mogen we enkel hopen dat de slachtoffers dezelfde botterikken in een andere huid zijn want dat gebeurt op langere termijn absoluut en is al vaker gebeurd. Het is door de krachten van het kwaad die alles consolideren dat mensen bovendien weinig leren van hun lijden.