antoniodiaz / Shutterstock

Geweldige training: atleet met beperking rent van kastje naar de muur om aanvraag voor prothese in te dienen

Wie zegt dat je als sporter met een beperking minder toegang hebt tot geschikte trainingsfaciliteiten? Jorn (26) traint zich helemaal het apezuur, gewoon in zijn eigen huiskamer. Dag in dag uit rent hij als een bezetene van het kastje naar de muur terwijl hij een aanvraag voor een prothese in probeert te dienen.

“Het is echt een trainingsroutine geworden”, legt Jorn uit. “Ik sta om zeven uur op, drink een bakje koffie, eet mijn kwark met muesli en gojibessen en om acht uur zit ik achter mijn bureau om te bellen voor mijn aanvraag. Zodra ik in de eerste wachtrij kom te staan, begint het ren-je-rot. Betere training kun je eigenlijk niet krijgen. Naast het fysieke deel, is het ook mentaal zeer belastend: geduld, doorzettingsvermogen en een ijzeren wil, er is geen betere manier om dit allemaal tegelijkertijd te trainen. Als van het kastje naar de muur ooit paralympisch wordt, dan pak ik gegarandeerd een medaille.”

Aan het einde van de dag is Jorn compleet afgepeigerd. “Eigenlijk gaat het iedere dag zo, vijf dagen per week. Om stipt vijf uur stopt de training, want dan gaan de klantenservices dicht.”

Op het platform Uniek Sporten van Fonds Gehandicaptensport kunnen sporters met een beperking wél terecht voor de aanvraag, advies én de financiële afhandeling voor hun sporthulpmiddel. Het platform zorgt ervoor dat zij 85% van het aankoopbedrag vergoed krijgen, zodat sporten straks voor iedereen mogelijk is. Ga naar www.85procentvoorjouwtalent.nl en dien je aanvraag in!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Reclame.. toch nooit echt leuk
Mag ik iets meer betalen voor minder niet echt leuke berichten die ook nog eens altijd in mijn bovenste lijstje blijven hangen? Alvast dank, De Speld
Een Vage Kennis (nog)

Reageer