Shutterstock / George Rudy

Shutterstock / George Rudy

Perspectief: aan het einde van de epidemie krijgt iedereen een bachelordiploma virologie

Het kabinet gaat mensen tegemoet komen die behoefte hebben aan een lange termijn perspectief. Aan het einde van de epidemie krijgt de hele Nederlandse bevolking een bachelor diploma virologie. 

Hugo de Jonge: “Naar verwachting duurt de epidemie nog een paar jaar en mensen lezen dagelijks veel over corona, niet meer dan logisch dat je na vier jaar studie dan een diploma krijgt. Die heb je dan wel mooi in de pocket.” 

Er is naast steun ook kritiek op de plan. Viroloog Ab Osterhaus: “Straks zitten we met miljoen virologen in het land en nog steeds een tekort aan IC-personeel.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

★★★★★

Ik zeg altijd: “De laatste zin moet de kers op de taart zijn.” Dat heeft Jochem goed begrepen. Alleen al daarvoor zou ik sterren willen geven, maar de rest van de tekst telt ook mee.
Daarin zie ik het woord “pocket”. Omdat De Jong graag onnodig Engels gebruikt, is het satirisch gebruikt en dus een extra ster waard.

Beste Jochem je krijgt van mij de hoofdprijs. Geef de sterren een mooie plaats boven de open haard.

Reageer
gravatar

In ons land wordt het woord “pocket” gebruikt voor een relatief klein boek dat als het ware in broekzak of tasje kan worden vervoerd. Ik zou dat met een officieel document, zoals een diploma, niet doen. Maar daar kan men anders over denken.

Reageer