Tweede Kamer

Tweede Kamer

Kabinet hekelt vastgeroeste oppositiecultuur

Een bittere pil voor het nieuwe kabinet Rutte IV. Na het presenteren van het nieuwe regeerakkoord, lopen de partijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie weer op tegen de vastgeroeste oppositiecultuur. “Het is niets veranderd.”

“Het is alsof ik naar de oppositie van Rutte III kijk”, zegt Mark Rutte. “Het zijn allemaal dezelfde gezichten, allemaal dezelfde gespeelde verontwaardiging. ‘Bezuiniging op de zorg’? De oppositie valt direct weer in dezelfde patronen. Wij zien hier helemaal niets van de nieuwe oppositiecultuur. Waar is het elan? Waar is de beloofde vernieuwing?”

Ook Sigrid Kaag vindt het jammer dat de beloftes van de oppositie eens op een frisse manier oppositie te voeren zijn ‘verzandt in praatjes’. “Wij gooien er miljarden tegenaan, gaan er met een geheel vernieuwde Mark Rutte lekker tegenaan, en wat doet de oppositie? Een beetje door de Kamer loensen en af en toe iets zeggen voor de camera. Het is wat mij betreft erg cynisch en meer van hetzelfde.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelijk heb je!! Ik ben ook voor meer positivisme in het parlement.
Ik ben er bijvoorbeeld enorm voor, dat Thierry en zijn holmaten voor hun eigen tribunalen gesleept worden.
Ik ben ook voor adequate lijfstraffen voor deze “Gideons-bende”. En zo zijn er nog veel meer dingen waar ik vóór ben.
Leve het positivisme !!

gravatar

Ik ben het volledig met mezelf eens.
Een stelletje slapjassen die oude oppositie. Ze hebben hoegenaamd niks, maar dan ook helemaal niks bereikt met hun gezeur. En terecht!
Helaas bestaat de nieuwe oppositie weer uit domme beuzelaars die mijn nieuwe Kabinet ongetwijfeld weer onnodig lastig gaat vallen.

Reageer