Shutterstock: Sara Winter

Shutterstock: Sara Winter

Goed nieuws: Omicronvariant niet bestand tegen gourmetten

Goed nieuws voor iedereen die uitziet naar een weerzien met de familie deze feestdagen: de Omicronvariant van het coronavirus is niet bestand tegen gourmetten. Dat blijkt uit onderzoek van gourmetfan Broep van Tongeren.

Hoofdonderzoeker Broep van Tongeren heeft wel een verklaring voor het effect: “Onze hypothese is dat de zware vleeslucht de virusdeeltjes als het ware naar beneden drukken. Hoe meer deuren en ramen je sluit, hoe groter het effect. Het vet in de lucht is zeg maar Henk Grol, en het virus is een andere judoka in een veel lagere gewichtsklasse. Wat krijg je dan? Ippon voor gourmetten.”

Van Tongeren benadrukt dat haar onderzoek misschien niet het meest wetenschappelijke onderzoek is dat ooit is uitgevoerd, maar dat het wel vanuit een oprecht hart komt: “Gourmetten is ontzettend gezellig en een traditie”, zegt Broep. “Iedereen kan zo leuk zijn eigen kostje bereiden op die paar vierkante centimeter grillplaat. Ons gevoel zegt ons dat dat weleens funest zou kunnen zijn voor de omicron-variant. Iets wat zo goed voelt kan immers niet slecht zijn, nietwaar? Voor de kinderen maken we soms wat pannenkoekenbeslag, zodat ze dat in hun kleine grillpannetjes kunnen bereiden. Dat vinden zij heerlijk!”

Dus of gourmetten nu wel of niet helpt tegen de omicron-variant maakt Broep van Tongeren nog niet eens zo heel veel uit: “Wij zeggen alles echt alleen met de beste bedoelingen. Wij dragen heel Nederland een warm hart toe, een gourmet-hart, als het ware.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nu je toch ontsnapt bent, kun je dan niet wat sterren uitdelen? Ik zelf vind het uitstekend verhaal, maar misschien iets te serieus. Weinig sarcasme enzo.
Trouwens, nog leuk gewinkeld op Schiphol?

gravatar

Ach jee, weer te snel op de plaatsingsknop gedrukt.

Opnieuw:
De werkelijkheid is dat het tegendeel waar is. De kans op problemen van aanstaande moeder en haar embryo/foetus is juist groter zonder vaccinatie.
De sprookjesverteller Maitreya zou er goed aan doen zich voortaan te bepalen tot de gebroeders Grimm en Hans Christian Andersen.

gravatar

Ach, geachte redactie, over alle onderwerpen dus OOK over gourmetten willen wij hier prof dr. ir. Bert Bokhoven (tevens een geweldige trendlistener) aan het woord. Dus niet een onbekende van Tongeren, neen, Bokhoven, Bokhoven en nogmaals Bokhoven, dat is wat wij als lezers wensen. Doe uw huiswerk nu eindelijk eens een keertje goed en laat hier eindelijk toch weer eens de eminente Bokhoven aan het woord, anders gaat het u zeker veel abonnementen kosten!!