Shutterstock: MIA Studio / Studio Speld

Shutterstock: MIA Studio / Studio Speld

Nieuwe overheidscampagne: Zwanger? Kijk dan maar even wat je doet!

Zwanger en nog niet gevaccineerd? Kijk dan maar even wat je doet! Met deze nieuwe campagne wil de overheid eindelijk orde scheppen in hun advies aan zwangeren.

De 34-jarige Tessa is blij met de nieuwe campagne. “Het was heel lang onduidelijk wat de overheid nou precies van zwangere vrouwen wilde. Dat is nu gelukkig voorbij.” Dat de communicatie vanuit de overheid eerder nogal tegenstrijdig was, maakt haar niet minder enthousiast over de campagne. “Ik snap best dat het even duurt voordat je duidelijk hebt hoe onduidelijk je moet zijn.”

“Toen ik net zwanger was adviseerde de overheid om voorlopig niet zwanger te worden. Dat was wel even slikken”, vertelt ze. “Maar gelukkig kwamen ze daar al snel op terug door een stuk onduidelijker te zijn. Rond mijn 12e week kreeg ik namelijk al te horen dat ik vooral géén vaccin moest nemen en kort daarna werd me met klem aangeraden me vooral wél te laten prikken.” 

Tessa wiegt haar inmiddels geboren dochtertje in haar armen. “Met deze nieuwe campagne ben ik blij dat er nu één lijn getrokken wordt. Nu is het gewoon vanaf het begin gelijk helder hoe onduidelijk het al die tijd is geweest.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *