Studio Speld

Studio Speld

Hangjongeren hebben groepsapp om potentieel racistische wijkbewoners te signaleren

Om zich veiliger te voelen tijdens het hangen op straat, hebben steeds meer jongeren een groepsapp om potentieel racistische wijkbewoners te signaleren. Leden van deze groep kunnen elkaar snel op de hoogte brengen van mogelijk racistische situaties, zoals een boze witte wijkbewoner die bellend uit het raam gluurt.

De 19-jarige Fadi uit Alkmaar is beheerder van zo’n Racisme-preventiegroep. “We houden met alle boys een oogje in het zeil. Dat geeft een gerust gevoel tijdens het chillen, want je weet nooit of Carla de politie belt omdat ik met een zak Doritos door de straat loop. Laatst stuurden twee wijkbewoners hun honden af op een mattie van ons, dat is gewoon verdacht”, legt Fadi uit.

Het is allemaal niet voor niks. Sinds de invoering Racisme-preventiegroepen, geven talloze blowende jongeren door heel Nederland aan zich veiliger te voelen. Ook mede-hangjongeren Teun en Niels bevestigen dit: "We zien veel minder racistische overlast tijdens het chillen sinds dit beleid".

Als we Fadi gedag zeggen krijgt hij net een appje binnen: “De bewoner van nummer 17 schijnt met een zaklamp uit het raam. Hij draagt een felgekleurde broek met Gaastra-trui, en laten we het erop houden dat ‘ie geen Mehmet of Tarik heet. Even in de gaten houden dus.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De minister van volksgezondheid van Israël, de wetenschappelijke expert (immers Einstein en alle andere genetisch bepaalde genieën waar Israël de erfenis van is waren Joden) op het vlak van onze mondiale gezondheid zegt dat een booster shot ook tegen Omnicron kan beschermen.

gravatar

Hier, ik doe er voorlopig niks mee.

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

gravatar

Hangjongeren moeten echt eens leren nivelleren!

Misschien weten zij wel de achtergronden bij het ezellied! Zij luisteren namelijk graag naar dat soort liederen!

Reageer
gravatar

Sorry.
Het ging inderdaad over racisme. Omdat de nieuwe variant via Zuid-Afrika is binnengekomen heet het mysterieuze virus omnicron om niet zoals hier tot apartheid te vervallen. Het moet universeel zijn.

Reageer
gravatar

Slim zijn ze niet.
Het wordt natuurlijk steeds moeilijker om jezelf te zijn.
Eigen ik is al lang taboe.
Sociale controle. Etnische controle. Raciale controle.
Met het onderwijs is het al net zo.
Meer zit er niet in.
Laat de meisjes het maar uitzoeken.
De mutaties.

Reageer
gravatar

Niet alleen de antireclame op tabak heeft veel invloed gehad op de benadering van corona. Ook Aids, het is ‘framen’ ervan uit te gaan dat ze de hele dag met neuken bezig zijn. Een set-up.

Reageer