NOS

NOS

De Jonge: ‘Juist omdat het kabinetsbeleid grillig is, hebben we houvast nodig van het virus’

De besmettingscijfers breken record na record, en dus zag het kabinet zich vrijdag genoodzaakt om strengere maatregelen af te kondigen. Demissionair minister Hugo de Jonge vertrouwt erop dat hij de komende tijd op het coronavirus kan blijven rekenen, om het grillige kabinetsbeleid in bedwang te houden.

“Onze maatregelen zijn zo onvoorspelbaar geweest en juist dat maakt het lastig om beleid op te voeren. Want laten we eerlijk zijn: er is geen pijl op te trekken. En dan is het heel fijn dat de besmettingscijfers zo stabiel zijn, dik 20.000 per dag. En dat je precies kunt uitrekenen tot hoeveel ziekenhuisopnames dat gaat leiden. Juist omdat het kabinetsbeleid zo grillig is, hebben we houvast nodig van het virus.”

“Wij hadden van de zomer ook niet kunnen voorspellen dat het warrige kabinetsbeleid toch weer zo ongenadig hard zou toeslaan in de winter. Ik hoop dat dat niet nog een keer gebeurt. Want een jaar geleden viel het kabinetsbeleid ons ook al keihard vanuit de rug aan. Het kabinetsbeleid houdt zich nu eenmaal niet aan draaiboeken.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De strategie van het kabinet is sluw en slim. Door alle winkels te sluiten om 17:00 uur, precies op het uur dat het virus zijn grootste kracht verkrijgt (zoals elke wetenschapper weet), kan het virus straks geen kant meer op! Dan gaat het naar de winkel, maar dan is deze dicht! Ha! Ook het massaal vaccineren van de bevolking met een vaccin wat blijkbaar niet tegen het virus beschermt, want je kan het gewoon nog krijgen en overdragen (dat had het virus vast niet verwacht!) en ons daarna belonen met een mooie QR sticker is werkelijk geraffineerd! Ik denk dat het virus zich nu wel twee maal bedenkt voordat het met een nieuwe variant op de proppen durft te komen!

Reageer
gravatar

Ik heb zojuist telefonisch overleg gepleegd met het Reading Monitoring Team (RMT) o.l.v. Sonja van de Buren.

Unaniem is gekozen voor Maitreya als meest-niet-gelezen-reageerder.

De welverdiende virtuele trofee, een toetsenbord zonder toetsen, wordt vandaag vóór vijf uur op de post gedaan in Strielwouden.

Gefeliciteerd Maitreya, je hebt de trofee met recht verdiend.

De chefhoofdreacteur
(Let op: van de Reactie, niet van de Redactie)

Reageer
gravatar

De zelfbescherming en veiligheid gaan zover dat het fysieke lichaam, dat bijna helemaal poreus is, nu door een dichte mist van begoocheling ook al afgesloten is van de buitenwereld die het voedt, waardoor allerhande ziekte ontstaat. En dit is een conditie die bevorderd wordt zelfs door de medische wereld.

Reageer
gravatar

★★

Thom jouw verslag is perfect, maar dat is juist niet de bedoeling van een kritisch medium als de De Speld.

Twee opmerkingen:
1. Waarom heb je niet aan De Jonge gevraagd zich even te scheren voordat je de foto nam.
2. De laatste alinea over een zogenaamd “jaarboek” was, wat mij betref, niet nodig.

Voor de moeite en het geduld om naar De Jonge te blijven luisteren één ster… vooruit dan twee sterren.

Reageer
gravatar

Toen ik 1 keer zonder fietslicht net voor de schemer langs Bru reed waren er een dag of twee later reclames je licht aan te zetten als ook op de hele weg die ik gevolgd had geschilderde tekens. Toen ik een keer langs de weg de zonsondergang bekeek stopte een Mercedes en zette zijn koplampen vol aan in mijn gezicht. Andere methoden kennen ze niet. Maar daarom moeten we voor 5 uur binnen zijn?

Reageer
gravatar

In deze christelijke gemeenschap van Bru (waar de minister van volksgezondheid, welzijn en sport Hugo de Jonge plots vandaan blijkt te komen) waar hier in de Speld misschien al tien jaar van tevoren voor werd gewaarschuwd, zijn ze allemaal gefixeerd op een sinister einde, angst, en dat is medisch fysiek bepaald, waar hun zwaartepunt ligt; dat is waar hun angsten primair liggen, zoals bij kleine kinderen.
Niet voor niets begonnen ze op het kindniveau verschillende keren een hetze bijvoorbeeld over hier vergezochte dingen als pedofielen als je ergens in een bosje van kleiner dan een hectare wat hout meegenomen had (terwijl er niemand anders is), waar hier bij de Speld uitgebreid grappen over zijn gemaakt. Bij henzelf waren het ook soms een soort grappen die later ernst werden: zelfbeheersing op astraal niveau kennen ze niet of weinig. Over moraal valt niet te twisten, het is het niveau van bewustzijn. Nooit heeft hier iemand geen gelijk gehad. De heer Hullekes van de politie weer ervan, er valt met deze mensen niet te praten en je hebt er dagelijks mee te maken. Natuurlijk bestaat het overal, helaas. Ook de politie deed eraan mee, ons-kent-ons.
Zonder kerk zou het misschien nog erger zijn, realiseerde ik me, want geloof, hoe beperkt ook vanuit een intellectueel perspectief, beschermt de onvolwassen zielen tegen zichzelf. Geloof dat in de verdrukking zit probeert zich ook op een praktisch vlak te profileren door zorg en dergelijke op het niveau van kinderen, en door volwassenen zo te behandelen, die zich daarnaar gaan gedragen.
Als mensen langzaam groeien op een schaal van 1 tot 7, is het gemiddelde 0,2. Daarboven hebben ze dan geen bewustzijn. Een minister om zijn werk te doen is gemiddeld 1 tot 2 als 1 en 2 respectievelijk emotioneel en mentaal bewustzijn zijn.
Je kunt bij wijze van spreken aan kinderen ingewikkelde zaken van een hogere wiskundige orde uitleggen en ze kunnen het misschien napraten, maar toch zijn ze onbewust, het worden automaten. Dat is het probleem van het onderwijs; je moet het niveau kennen. Een technisch georiënteerde maatschappij kan daarom wel door hen bestaan, maar hierin is een laag bewustzijn vaak te ambitieus. Dit ligt aan de basis van wat ik omschrijf als fascisme.
Het verschil tussen vorm en inhoud; ook geloof is een zielloze vormentaal geworden waarin de mensen vastzitten.
Dat is de kern van esoterie. Toen ik een manuscript van honderden bladzijden verspreidde, en met een paar alinea’s kritische kanttekeningen over deze zaken, werd ik op een site die zich nieuwssite noemt en die voor 95 procent uit advertenties bestaat gedefinieerd als een sektelid.
Later stuurde ik een commentaar dat het geen sekte is zoals de sport hier en de winkel en dat ik er ook geen lid van ben.

Reageer