NOS

Kabinet erkent te late ingreep maar belooft te vroeg weer te versoepelen

Het kabinet erkent dat het te laat was met ingrijpen, waardoor een nieuwe lockdown onvermijdelijk is om code zwart in de ziekenhuizen te voorkomen. Premier Rutte en minister De Jonge beloven daarom om te vroeg weer te versoepelen.

“Dit was niet goed en daar moeten we van leren”, zegt Rutte. “Als wij de cijfers en de signalen beter hadden geïnterpreteerd, hadden we eerder maatregelen genomen. Dit zal ons niet nog een keer gebeuren. Daarom komen wij de volgende keer eerder bij u terug met een persconferentie om versoepelingen aan te kondigen.”

“De les is om snel te zijn. En liever te veel doen dan te weinig”, zegt ook De Jonge. “Dat zullen we toepassen op de versoepelingen. Dat merkt u binnenkort. Sneller dan u nu denkt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De eerste alinea bevat al een zeer doorzichtige onwaarschijnlijkheid, zodat de rest van het artikel niet leuk meer is.

Rudlof, ik adviseer de volgende keer vóór publicatie jouw schrijfsels ter keuring aan jouw mederedacteuren voor te leggen.

Reageer
gravatar

Het OMT heeft deze keer verzonnen dat het virus naar bed gaat als het donker wordt. Daarom moeten de winkels en musea nu om 17:00 dicht. Kortere openingstijden = bezoekers dichter op elkaar = minder besmettingen. Kerken en moskeeën blijven natuurlijk gewoon open want dat moet van Atie Slob. Bovendien zijn die mensen allemaal goed gevaccineerd.
En op de mensen die het verdommen zich te laten vaccineren en daardoor nu alle problemen veroorzaken, doen wij een klemmend beroep daar nog eens over na te denken. Gelijktijdig zeggen wij tegen iedereen die zich wel netjes heeft laten vaccineren dat ze zoveel mogelijk zichzelf moeten afzonderen én dat die kuttekoppen eens een derde prik moeten komen halen.

Reageer
gravatar

Beste Hugo, grote schande! Het aantal uit China gevluchte coronavirussen zijn nu zo talrijk, dat ons land onvoldoende slaapplekken voor ze heeft. Vele virussen moeten daarom op de grond slapen!

gravatar

Ja vaccineren werkt zo goed dat je nog een keer mag. Eigenlijk moet je verplicht een abonnement kopen.
Misschien kunnen we in het kampje ook mensen stoppen die we niet leuk vinden om allerlei redenen: domme mensen, rokers, voetballer, stoute asielparels, belastinginspecteur, mensen boven de 150kg, mensen met meer dan 1 huis, ect.

gravatar

Voor het milieu is het beter om eens wat mensen dood te laten gaan. Schept ook weer woonruimte.
Misschien raken we dan nog wat ongekozen bejaarden in de Europese Commissie kwijt.

Gratis bestaat niet, meer een sigaar uit eigen doos.