NPO Politiek

NPO Politiek

Kamervoorzitter vindt het ‘heel vervelend’ dat FvD-Kamerleden mitrailleurs leegschieten

'Ik vraag u hiermee op te houden'

Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp heeft woensdag ingegrepen toen de FvD-Kamerleden Pepijn van Houwelingen en Gideon van Meijeren mitrailleurs afvuurden in de plenaire zaal. Ze noemde hun bijdrage ‘heel vervelend’.

“Ik vraag u hiermee op te houden”, zei Bergkamp terwijl ze dekking zocht onder het bureau. “We gaan in dit Huis op een beschaafde wijze met elkaar om. Het zou u sieren als u deze kogels terugneemt.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In EU-land Letland is ongevaccineerde parlementsleden hun salaris en stemrecht ontnomen.
De toetreding van Oost-Europa was op zich al niet zo democratisch.

Reageer
gravatar

Eerlijk gezegd vergaat mij het lachen als ik idioten als Pepijn van Houwelingen, Gideon van Meijeren en hun baas Thierry Baudet met stalen gezicht gevaarlijke complottistenpraat hoor debiteren in onze Kamer van de democratie.

gravatar

Ach, het is gewoon een kwaaijongensstreek van beide pubers op de foto.
Ik ben wel een beetje jaloers, want in de oorlog haalden wij dergelijke kwaaijongensstreken niet uit. Het was toen levensgevaarlijk.

gravatar

Tja wat malloten betreft is in de 2e kamer een absolute meerderheid voorhanden. Wat brandhout wat net de pabo heeft gehaald en geen les kon geven.