Robin Bouwmeester / Shutterstock - Studio Speld

Robin Bouwmeester / Shutterstock - Studio Speld

Kabinet: ‘Wintersporters moeten bij terugkomst in Nederland 10 dagen carnavallen’

Mensen die een wintersportvakantie gepland hebben, opgelet: wintersporters moeten dit jaar bij terugkomst in Nederland 10 dagen carnavallen. Dat stelt het kabinet na de persconferentie van vrijdag.

“Of u nu uit Italië, Oostenrijk, Duitsland of Zwitserland komt, iedere wintersporter moet 10 dagen in een gek pakje onder de rivieren verblijven”, zegt demissionair minister van Volksgezondheid Hugo De Jonge. “Als mensen dan na de tiende dag eindelijk weer klachtenvrij zijn, mogen ze terug naar de samenleving. Of weer boven ‘de rivieren’ komen. Het is maar hoe je het bekijkt.”

De Jonge vervolgt: “Wij begrijpen dat wintersport voor veel mensen heel belangrijk is, maar in een tijd als deze kan dat nu eenmaal niet zonder de nodige maatregelen. We hopen daarom ook dat iedereen zich netjes aan de regels houdt en direct na de wintersport een gek hoedje opzet en tien dagen lang aan het bier gaat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit schrijfsel toont wederom totaal onbegrip en zelfs een onderhuidse afkeer van Vastenavond van de Amsterdamse redactie. Jammer voor de schrijvers, maar Carnaval hoort echt bij onze inclusieve maatschappij. Doe spontaan mee of zwijg. Kom in ieder geval niet naar Oeteldonk.

Reageer
gravatar

Als ik het goed begrijp moeten wintersporters tien dagen in hun wintersportgebied blijven. Die gebieden in Italië, Oostenrijk, Duitsland of Zwitserland liggen namelijk onder de grote sloten (Maas en Waal – red.) vanuit Amsterdam gezien.

Reageer
gravatar

En dan veel mensen aansteken?

Ik snap het niet.
Waarom zouden we meer mensen ziek of dood willen maken, de zorg overbelasten, en enorm veel geld laten kosten?

Kunnen ze dan niet beter op vakantie naar Siberie gaan en daar blijven?
Of op de smeltende noordpoolkap
doodhongerende ijsberen kijken?

Reageer