Shutterstock - insta_photos

Shutterstock - insta_photos

Populair onder influencers: filter die ziel verwijdert

Misschien zag je ze al voorbijkomen op je tijdlijn of stories: foto’s en video’s van mensen zonder ziel. De nieuwe instagram-filter ‘without soul’ heeft een enorme vlucht genomen, vooral onder influencers. “Met de filter verwijder je alle uitwassen van de ziel, zodat je nog makkelijker zielloze content kunt maken en delen”, aldus de maker ervan. “Super handig.”

Influencer Anne (24) beaamt dit: “Ik merkte dat ik bij mijn werkzaamheden toch erg last had van mijn ziel, die zat echt in de weg. Door deze filter kan ik nu gewoon super makkelijk een super leuke sponsored post maken, of me in bikini laten fotograferen op de begrafenis van mijn oma.”

Toch is niet iedereen enthousiast. Zo maakt cosmetisch arts Tom Dijkates zich zorgen dat door de filter onrealistische verwachtingen worden gewekt. “Ik zie nu al allerlei jonge mensen mijn praktijk binnenstappen die hun ziel willen laten verwijderen. Terwijl de complicaties van zo’n operatie tot op heden lastig te overzien zijn. Ik denk dat het in de toekomst steeds vaker zal gebeuren. Met alle gevolgen van dien.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *