Shutterstock:  Dmytro Zinkevych

Shutterstock: Dmytro Zinkevych

Wintertijd: kijk zondag maar op je telefoon hoe laat het is want wij hebben geen zin om het uit te leggen

Wil jij weten of dit weekend met de overgang naar wintertijd of de klok nou vooruit of achteruit gaat? Kijk dan zondag maar even op je telefoon, want wij hebben geen zin om het uit te leggen. 

Elk jaar schrijven we weer hoe het zit, elk jaar vergeten mensen het weer en moeten ze het opnieuw opzoeken. Dus doe geen moeite, dat doen wij ook niet, kijk gewoon zondag als je wakker wordt op je telefoon, daar staat de correcte tijd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik sprak met een zware man, Jaap, in een invalidenwagentje, die blowt. Hij lijdt. Heel slim is hij geloof ik niet, af en toe praat ik daar ook weleens met iemand anders, ik weet hoe ik moet communiceren op verschillende niveaus. Bij de eerste zou het zinloos zijn al te diep te gaan, hij zou niet de voorkennis hebben om het op te pikken en me uit te laten praten. Ik sta bij hem helemaal onderaan, hij is sociaal met de tieners. Want hij blowt.
Pas zat hij daar met een maat die me aanviel. Jan zei ‘niet hier’, ergens anders mocht kennelijk wel, ze hadden het al besproken. Want hij hoorde me tegen andere mensen heel andere dingen zeggen dan tegen hem, hij zag hier een tegenstelling in, en concludeerde dat ik het achter mijn ellebogen heb. (Dat ging door me heen.) Zijn maat nam het nu voor hem op.
Politici moeten er ook altijd rekening mee houden op dit soort discrepantie betrapt te worden als hypocriet, ze moeten consistent zijn in wat ze zeggen met iedereen, formeel en informeel, iedereen is namelijk gelijk. Op dat vlak ontstaat alle roddel en achterklap uit de eerlijkheid te kunnen zien dat iemand de zaak belazert of anderen discrimineert. Corona.
En als ik zeg vertrouwen klinkt dat te sentimenteel, of heb ik dubbele motieven. Zo word je voortdurend in de gaten gehouden. Daarom zeggen politici – consistent – niets, en zit het hele internationale klimaat muurvast.
In het plantsoentje sprak ik Henk over CO2. Hij was net zijn hond aan het uitlaten. Hij zei dat Joe Biden met 3 vliegtuigen naar COP26 was gevlogen. Hij had om betrouwbaar te zijn moeten komen roeien. Ik zei zo hebben ze ook Al Gore kapot gemaakt. De vervuiling door die paar man is als een druppel in de oceaan, iedereen kan begrijpen dat de problemen enkel op mondiale schaal kunnen worden opgelost, en dat je in de tussentijd moet roeien met de riemen die je hebt, dat is niet letterlijk zo bedoeld.
De democratie zoekt alles te interpreteren als een burengerucht. Dat is waarom de hele wereld op het spel staat.
Henk zei de mensheid vernietigt zichzelf. Ook dat is te ver doorgedraafde oprechtheid, want niet iedereen is direct betrokken bij de houtkap van de oerbossen waar ons hele bestaan van afhangt.

Reageer
gravatar

[…] als het vandaag bijvoorbeeld één uur, dan was dat gisteren nog twee uur! Of doe gewoon wat ze in De Speld […]

Reageer
gravatar

Lees gewoon wat vaker de Okki, Taptoe en Bobo voor ECHT nieuws!

Blijf niet met je luie lurven hangen in de nieuwsontwikkelingen in Quatter!!!!!!!

Reageer