Nieuwsuur

Nieuwsuur

Wat als de hooligans gelijk hebben?

Stof tot nadenken

Wij mensen zijn meestal vrij zeker van onze zaak als het om fundamentele kwesties gaat. We denken het verschil tussen goed en kwaad redelijk in de smiezen te hebben. Maar wat als we ernaast zitten? Wat als bijvoorbeeld de hooligans gelijk hebben?

Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar het is goed om altijd wat ruimte voor twijfel te laten. Ga daarom even mee in dit gedachte-experiment. Stel dat het aanvallen van supporters, spelers en bestuursleden van de tegenpartij, het bedreigen van journalisten, het slopen van politiebusjes, tribunes en fonteinen, het gooien van aanstekers en bekers urine en het afspreken in een bos om elkaar de hersenen in te slaan het júíste is?

Dan ziet de wereld er ineens heel anders uit dan je dacht. Stof tot nadenken. 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“gelijk hebben”
en dan dus ook maar nemen.
Blijft de vraag wat dat gelijk nou precies inhoudt.
Misschien toch makkelijker om het hebben van gelijk op filosofische gronden te verwerpen, en deze gasten zichzelf met hele vervelende ADD/ADHD kinderen op te laten zadelen.

Reageer
gravatar

Rotterdamse opa’s die eind jaren ’30 de Kuip frequenteerden, hebben aan de zonen van hun kleinzonen overgeleverd dat sinds 14 mei 1940 Duitsers niet meer welkom zijn in Rotjeknor..

Reageer
gravatar

★★★★★

Het te berde brengen van een filosofisch probleem in de De Speld werd onderhand tijd. In die leemte wordt door Rudolf Julius voorzien. En nog wel op voorbeeldige wijze.

De sterrenkast gaat wagenwijd open voor jou, Rudolf.