NOS

NOS

Bart kan zijn weggeknipte fiets gelukkig voortaan gewoon ophalen in Barcelona

‘Niet meer die hele tocht naar dat fietsdepot’

Goed nieuws voor de 21-jarige Bart uit Amsterdam. Wanneer hij voortaan zijn fiets fout parkeert en deze wordt weggeknipt door de gemeente, kan hij ‘m gewoon ophalen in Barcelona. Wel zo makkelijk.

“Die oneindig lange tocht naar dat fietsdepot, waar ik eigenlijk ook nog nooit aan ben gekomen. Want waar zit het nu precies en hoe kom je daar in vredesnaam? Blij dat dat voorbij is”, zegt Bart, die per jaar twee tot drie fietsen kwijtraakt aan de gemeente. “Bij de volgende pak ik gewoon het vliegtuig op Schiphol en ben ik twee uur later bij mijn fiets.”

Bart kwam tijdens het zien van het nieuws op de televisie ook nog voor een mooie verrassing te staan: “Ik zag ineens een Spanjaard op mijn oude fiets rijden en even later een op die van mijn huisgenoot. Nu gaan we binnenkort gezellig samen een weekendje onze oude fietsen terughalen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Amsterdammer Bart kan beter een ‘nieuwe’ fiets ophalen. Een kniptang is stukken goedkoper dan een goedkope retourvlucht met bijvoorbeeld Ryanair (ca. € 50,–).

Reageer
gravatar

Aardig bedacht, maar te gemakkelijk bericht.

Dat Bart om zijn fiets op te halen naar Barcelona vliegt, maar te lui is om ‘m op te halen in zijn eigen woonplaats, is zelfs voor humor iets te gortig.

Voor de hand ligt meer dat hij zijn voertuig tijdens zijn jaarlijkse vakantie aan een Catalaanse Costa even ophaalt. (Hij moet wel rekening houden met de hoge bewaarkosten.)

Toch nog geheel onverwacht één ster.

Reageer
gravatar

Je heb gelijk kleindochter Sonja. Zelfs een Amsterdammer kan begrijpen dat de luchtvrachtkosten van de repatriëring van de fiets erg hoog zullen zijn.