Pro Shots - Marcel van Dorst

Pro Shots - Marcel van Dorst

Snobistische supporter gooit alleen met speciaalbier naar voetballers

‘Zo’n Westvleteren gooit gewoon lekkerder’

Barry is seizoenkaarthouder van NEC en staat iedere thuiswedstrijd tussen de fanatieke supporters in De Goffert. Vanaf daar werden afgelopen zondag de Vitesse-spelers bekogeld met bekers pils. Niks voor Barry. Die gooit alleen met speciaalbier.

“Bah, pils. Hoe ordinair! Dat is echt weer zo sterotyperend voor voetbalsupporters. Daar wil ik niet mee geassocieerd worden. Ik gooi met klasse. Bijvoorbeeld een Westvleteren, dat gooit gewoon lekkerder. Het genot dat je ervaart als zo’n bier uit het 19e-eeuwse cisterciënzerklooster tegen een speler aankletst is met niets te vergelijken”, aldus de Nijmegenaar.

Het is geen sinecure om met speciaalbier te gooien, vertelt Barry. “Ze verkopen het niet in het stadion, dus je moet ’t naar binnen zien te smokkelen. Verder ben ik eigenlijk de hele week voor de wedstrijd bezig om te bepalen met welk speciaalbier ik de tegenstander ga bekogelen. Tegen Ajax kies ik bijvoorbeeld voor een hippe IPA uit Californië, terwijl een Feyenoorder van mij veel eerder een moutige tripel over zich heen zal krijgen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste redactie, normaal zou ik niet op deze onzin reageren.
Helaas heeft u deze keer een supporter in beeld gebracht die een jaar in een afkick kliniek heeft gezeten om van de alcohol af te komen.
Deze supporter ben ik dus.
Aangezien mensen deze foto serieus nemen, vraag ik u om toch met een rectificatie te komen.
U heeft waarschijnlijk de enige alcoholvrije supporter in het stadion gefotoshopt afgebeeld met een glas bier…
U schaadt hiermee mijn reputatie, zonder dat u daar weet van had.
Dit kan een behoorlijke impact hebben in mijn geloofwaardigheid…
Ik ben wel benieuwd naar uw reactie in deze…

Vriendelijke groet
Stef Verhagen

Reageer