Shutterstock / Studio Speld

Shutterstock / Studio Speld

Douane onderschept studentenkamer in zeecontainer Haven Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft in de Haven van Rotterdam opnieuw een grote onderschepping gedaan in een van de zeecontainers: de woonruimte van een 22-jarige student bedrijfskunde. 

De jongen, die in zijn badjas op zijn versleten leren bank zat, was verstopt onder een lading mango’s, vertelt douanier Kirsten van Numansdorp. “Dankzij politiehond Brutus konden we deze studentenkamer vinden. Hij heeft een uitstekende neus voor intense deodorant en aangebakken rösti.”

De Haven van Rotterdam zegt steeds meer last te hebben van ongewenste studenten met een campuscontract tussen hun goederen. “De woningmarkt is gewoon veel te ongereguleerd. Dan krijg je dit soort praktijken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Volgens de NUPI-papers is dit een ontwikkeling die niet meer te stoppen is. Mexicese en Canadiaanse kartels omarmen deze markt door het woningtekort en we moeten ernstig rekening houden met meer kamers en meer problemen uit de onder- en tussenwereld. De politiek moet snel ingrijpen, voordat de kamersmokkel een epidemie wordt. Red ons mooie Nederland!!!

Reageer
gravatar

De 22-jarifge jongeman is een waar voorbeeld van (toekomstige) bedrijfskundigen. Wie gaat immers met gezond verstand onder een stapel mango’s in een luchtdichte container op een afgesloten haventerrein wonen. Dat overleeft niemand, al zou het volgens bedrijfskundige normen kunnen kloppen.

Leuk bedacht, maar het verhaal gaat volledig mank. Mango’s ruiken niet naar deodorant en aardappelschijfjes bakken in een gesloten container onder een stapel mango’s is geen goed idee.

Voor het idee van wonen in een container één ster en dan ben ik nog groothartig voor Matthijs.

Reageer