Shutterstock / NOOR RADYA BINTI MD RADZI

Shutterstock / NOOR RADYA BINTI MD RADZI

‘Van Gogh had tijdens zijn leven Starry Night-telefoonhoesjes moeten verkopen’

Tijdens zijn leven was Vincent van Gogh een mislukte kunstenaar, die zijn kunstwerken amper kwijt kreeg. Inmiddels is duidelijk waar hij de mist in ging: hij had geen schilderijen, maar telefoonhoesjes en muismatten moeten verkopen.

“Nu weten we: als Van Gogh in zijn leven Starry Night-puntenslijpers, tote bags en brillendoekjes had verkocht, was hij tijdens zijn leven nog enorm succesvol geweest”, zegt art marketeer Josh Louwman. “Hij heeft zich al die tijd zo dood gestaard op die schilderijen, terwijl hij het ook op een paar sokken of een pakje condooms had kunnen zetten. Tja, dan wordt je uiteindelijk gek natuurlijk.”

“Hij ging sowieso de mist in door zijn Starry Night-schilderij een Nederlandse naam te geven”, zegt Louwman. “Daarmee verklein je de markt enorm. Tijdens zijn leven ruilde Van Gogh zo’n schilderij voor een boterham, terwijl hij beter een boterham in een Starry Night-broodtrommel had kunnen ruilen voor miljoenen gulden.”

Als laatste denkt Louwman dat de tijd van gewoon Starry-Night telefoonhoesjes verkopen ook al eeuwen voorbij is. “Als hij écht succesvol had willen zijn, had hij er een ervaring van moeten maken. Experience.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *