Shutterstock

Shutterstock

Diepgelovige Hoekstra: ‘Als je goed leeft en investeert, kom je vanzelf in het belastingparadijs’

CDA-leden nemen juichend genoegen met uitleg Bijbelvaste partijleider

CDA-leider Wopke Hoekstra heeft de crisis rondom zijn persoonlijke investeringen succesvol bezworen. Bij het in allerijl ingelaste congres voor CDA-leden werd de delicate kwestie langs de Heilige Geschriften gelegd en bleek Hoekstra correct te hebben gehandeld.

'Mattheüs 25:14-30 is kraakhelder als het gaat over investeren', legt Hoekstra uit. 'Jezus vertelt daarin het verhaal over hoe je goed gebruik moet maken van je vermogen. Die moet je niet begraven zodat het in waarde gelijk blijft, maar investeren zodat het meer waard wordt. Dus niet op zo'n suffe Triodos-spaarrekening waar je geld toelegt, maar all-in op een schimmige off-shore bankrekening. Als je Jezus en zijn investeringen accepteert in je hart, dan kom je vanzelf in het belastingparadijs.'

Op de vraag wat de devoot Christen daar verwacht, antwoordt hij hoopvol: '70 maagdeneilanden natuurlijk!'


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ben net terug van de Britse Maagdeneilanden.
Wopke had even contact moeten opnemen, dan hadden we absolute anonimiteit kunnen garanderen.
In plaats daarvan koos hij er voor om met regelrechte amateurs in zee te gaan.
En zo iemand is dan minister! Een schande voor het scharrelaarsgilde!

Reageer