Studio Speld

Studio Speld

Youri (20) eet altijd een driegangendiner in de trein zodat hij geen mondkapje op hoeft

Terwijl alle maatregelen één voor één worden opgeheven, moeten we helaas nog altijd verplicht een mondkapje dragen in het openbaar vervoer. Gek genoeg is Youri een uitzondering van deze regel. Youri neemt namelijk altijd een driegangendiner mee de trein in. “Vorig jaar had ik een keer een zakje ongepelde pistachenootjes mee in de trein. Na afloop realiseerde ik dat ik daardoor de hele rit zonder mondkapje heb gezeten, geniaal, dacht ik!”

Na meer dan een jaar ervaring is Youri een doorgewinterde mondkapjesplicht-ontwijker. Tegenwoordig komt hij speciaal een half uurtje eerder naar het station om zijn maaltijd samen te stellen. “Als voorgerecht neem ik meestal een saucijzenbroodje van de kiosk, als hoofdgerecht de grote carbonara van de Julia’s, en als dessert een softijsje van de Smullers,” legt hij uit, “soms heb ik zin om even crazy te doen en haal ik zo’n klein plastic wijnflesje bij de Hema.”

De truc zit hem volgens Youri in het juist inschatten van de nodige hoeveelheid: “Ooit was ik te vroeg klaar met eten, toen ben ik de trein doorgerend op zoek naar de rail catering, maar die was er niet. Toen heb ik me de rest van de rit verstopt op de WC.”

Komend weekend moet Youri met het OV van Breskens naar Dokkum. Hij is al weken bezig met plannen: “Meer dan zes uur lang eten, daar moet je wel op voorbereid zijn. Mijn moeder heeft alvast deze broek met elastische band voor me klaargelegd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een tip voor Youri. Ga voor een Vlaamse imitatie HOY rookworst! Die waarmee Vlaamse Erno altijd loopt te leuren. Je weet wel, die om onverklaarbare reden voorzien van zijn NUPI stickers.
Die worsten zijn zo vies, daar zit je snel een uurtje of acht met frisse tegenzin op te knagen. Lang genoeg voor zelfs de barre tocht naar Bad Nieuweschans of Roodeschool.

Reageer
gravatar

Die vlamingen zijn verschrikkelijk met al hun imitaties ja. België moet zo snel mogelijk worden opgeheven.

gravatar

Walla deze mannetje is de goeiste maar ik weet er nog een, je kan ook gewoon de auto nemen is probleem ook opgelost hebbie die trein ook niet meer nodig ja tog ik zweer

Reageer