Shutterstock / photocritical

Shutterstock / photocritical

Slimme koelkast geeft fluitsignaal als je hem kwijt bent

Het is een bekend probleem: je bent je koelkast kwijt en weet niet meer waar je hem voor het laatst hebt geopend. Voor dat probleem is er nu een oplossing: een slimme koelkast, die een geluidje maakt als je hem kwijt bent.

Fred van Beenderen, witgoed specialist in Amsterdam, legt uit hoe het idee tot stand is gekomen: “Eerst hebben we een openslaande deur geprobeerd, toen een stil alarm, maar een fluitsignaal bleek uiteindelijk toch het beste te werken.”

Met de slimme koelkast kun je je smartphone koppelen aan de app ‘Vind mijn koelkast’. “Ideaal voor als je een keer dronken thuis komt en iets te eten zoekt, en de volgende dag niet meer weet waar je je koelkast hebt gelaten.”

Van Beenderen heeft zelf ook nog wat nieuwe plannen in de vriezer liggen. “We zijn nu bezig met een koelkast in sleutelhanger formaat, zodat je altijd waar je maar wilt je koelkast bij je kunt hebben.”

De kop boven dit artikel is ingestuurd door een Vage Kennis. Vage Kennissen maken elke maand kans op plaatsing van hun eigen stuk op De Speld. Ook kans maken? Word nu Vage Kennis en ontvang een Speld-item als welkomstcadeau.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is maar goed dat HOY rookworsten geen koeling nodig hebben. Dus die koelkast, die kan haar eigen weg blijven gaan.
Dit artikel heeft me wel op een idee gebracht. Ik zal contact opnemen met de productontwikkelaars van HOY over het vervangen van het loodje door een RFID-tag°, zodat de echte liefhebber altijd weet waar zijn of haar geliefde snack is.
Geen overbodige luxe nu het stamppot seizoen weer is begonnen.

° Taalpolitie, kom d’r maar in!

Reageer