Studio Speld -  Creative Stock Studio / Shutterstock

Studio Speld - Creative Stock Studio / Shutterstock

Verstappen traint dagenlang op crashes met Hamilton

'In topsport draait het om de voorbereiding'

In voorbereiding op de Grand Prix van Rusland heeft Max Verstappen zichzelf dagenlang opgesloten in zijn race simulator. Met als doel zoveel mogelijk manieren te simuleren om rivaal Lewis Hamilton van de baan te rammen. Vanuit Sotsji kijkt hij tevreden terug op zijn trainingsarbeid: "Alles draait om voorbereiding. Klaar zijn voor dat ene moment."

De uitdaging voor Verstappen zit 'm erin dat een aanrijding vaak voor schade aan beide auto's zorgt, of een straf van de wedstrijdleiding. "Dat zagen we in Monza, waar we er allebei vanaf vlogen. Dat was voor mij een eyeopener. Het liefst rijd je de ander eraf en kun je zelf probleemloos door. Zoals Hamilton in Engeland, waar hij mij eraf tikte. Die race leverde hem de volle bak aan punten op en mij nul. Lewis is slim, maar door hier specifiek op te trainen kan ik óók zijn niveau bereiken."

De Nederlander reed in zijn race simulator honderden races op Sotsji, waarbij hij Hamilton steeds in een andere bocht van de baan beukte. "In het begin ging het vaak fout, dan stonden we allebei langs de baan. Of vloog één van onze auto's in brand, die simulators worden wat dat betreft steeds geavanceerder. Maar de tweede dag ging het al veel beter. Ik weet nu voor elke bocht of ik hem aan de achterkant of de zijkant moet raken, of waar ik hem kan afsnijden of z'n band lek prikken. Af en toe vroeg ik me af wat ik aan het doen was en of ik niet beter gewoon kon gaan racen, maar in topsport draait alles om details. Klaar zijn voor dat ene moment."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *