Shutterstock / Ksanawo

Shutterstock / Ksanawo

Vertrouwen in planeet Jupiter onverminderd groot

Gasreus steekt positief af tegenover politiek

Nederlanders hebben nog steeds veel vertrouwen in de planeet Jupiter. Volgens een onderzoek van Ipsos heeft 98 procent van de Nederlanders 'veel' of 'zeer veel' vertrouwen in de grootste planeet van ons zonnestelsel.

Het vertrouwen in de gasreus komt als een opsteker in de tijd dat het vertrouwen in kabinet, koning en politiek historisch laag is. "Natuurlijk, het toeslagenschandaal is een groot drama en ook bij de coronapandemie is er een hoop misgegaan, maar ik denk niet dat je dat de planeet Jupiter aan kunt rekenen," zegt een van de respondenten. "Die doet ook maar gewoon zijn best."

"Ik zou niet zo snel weten wie er anders op 778 miljoen kilometer afstand rond de zon zou kunnen circuleren en het binnenste deel van ons zonnestelsel vrijwaren van komeetinslagen", luidt een andere reactie. "Nou ja, Pieter Omtzigt misschien. Maar verder…"


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En dat terwijl we in andere kolen-, olie- en gasreuzen juist steeds minder vertrouwen hebben gekregen. Hoe krijgt deze gigant dat voor elkaar? Een uitgekiende pr-strategie waar zelfs NRC en Follow the Money intuimelen zeker?

Reageer