Shutterstock

Shutterstock

Tegel door ruit gegooid: worden tuinen steeds groener?

In Amsterdam-West is een tegel door de ruiten gegooid bij een woning waar een regenboogvlag hing. Een aantal weken geleden werden ook in Groningen de ruiten van een journalist ingegooid. Kortom: het gaat goed met het onttegelen van de tuinen. 

Jarenlang is het in de mode geweest om een zogenaamde ‘onderhoudsarme’, betegelde tuin te hebben, maar volgens stadsecoloog Hadassa Westeveld is die trend nu op zijn retour. “Mensen vinden het nu veel interessanter om een tegel uit hun tuin te halen, op de scooter te stappen en diezelfde tegel met een briefje eraan door iemands ruit te smijten. We zijn een stuk bewuster geworden.”

Betegelde tuinen zorgen namelijk voor meer hitte in de stad en zijn daarnaast funest voor insecten als bijen en vlinders, legt Westeveld uit. Ze raapt de glasscherven op uit de vensterbank op haar slaapkamer. “Dat lijken criminelen en homofoben zich nu ook te realiseren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat er af en toe een brandbom een pand wordt binnengegooid geeft tevens te zien dat mensen zich steeds meer realiseren dat Nederland helemaal volgebouwd is. Waar anderen praten en rapporten schrijven, ondernemen de molotovcocktailgooiers directe actie. Wat een maatschappelijke betrokkenheid!

Reageer
gravatar

★★★★★

Matthijs je hebt fraai twee zaken die vrijwel dagelijks in het nieuws zijn, dooreengehaspeld. Lekker kort en toch leesbaar.

S vd B is op het moment even een tegel uit stoep een eindje verderop aan het halen om die door het wc-raampje van de buren te gooien vanwege een misverstand.

Ik mag jou, Matthijs, namens mijn zus Sonja vijf sterren door jouw raam gooien. Grapje!

Reageer
gravatar

Belangrijke tip

Het woord Homofoob is uit trendgevoelige woordenboeken geschrapt. Thans wordt daarvoor het ruimere begrip Lhbtiq-foob gebruikt.

Als u een oud woordenboek gebruikt, moet u dat zelf even veranderen.

Reageer