Youtube / CDA

Youtube / CDA

CDA verliest 15 leden tijdens congres: 2 mensen zegden boos op, 13 stierven een natuurlijke dood

Het CDA is na een spannend congres 15 leden kwijtgeraakt. Voorman Wopke Hoekstra had de zware taak de rust in de partij terug te brengen na de breuk met Pieter Omtzigt. Twee mensen namen geen genoegen met zijn uitleg en zegden ter plekke boos hun lidmaatschap op. Nog eens dertien leden stierven tijdens het congres een natuurlijke dood.

“De CDA-top zal niet ontevreden zijn”, denkt politiek commentator Ron Fresen. “Een verlies van vijftien leden is te overzien na alles wat er gebeurd is. De partij vergrijst en is er wel aan gewend leden kwijt te raken. Dat er slechts twee opzeggingen te maken hebben met de Omtzigt-rel is eigenlijk een meevaller.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De CDA top probeert angstvallig op hun stekje te blijven. Schandalen stapelen zich, wat dat betreft is het net de VVD. Daarmee sleuren ze het CDA naar hun 5 zetels. Misschien fuseren met de PvdA? 5+5= immers 6

Reageer
gravatar

Van Agt is het spoor volledig bijster. Als het CDA op de VVD lijkt zouden ze stemmen winnen. Bij de VVD stapelen de schandalen zich echt op en dat vertaalt zich in de polls (pollen?) naar een flinke zetelwinst. In feite is het CDA gewoon goed bezig.

gravatar

Dat komt omdat er geen alternatieven zijn, buiten nieuwe, nog weinig serieuze partijtjes. Met een echt alternatief gaat ook de VVD gewoon naar 5 zetels. Voor Mark niet erg, die kan dan in een Europese Hobby Commissie.

gravatar

Dat maar liefst dertien leden tijdens het CDA-congres stierven aan een natuurlijke dood is verklaarbaar. Het hadden er zelfs veel meer kunnen zijn. Het merendeel van de aanwezigen hebben per slot van rekening de leeftijd van vijfentachtig jaar ruimschoots overschreden.

Reageer
gravatar

★★

Dit verslag is weliswaar een behoorlijke samenvatting en nog kort ook. Maar het belangrijkste feit wordt niet genoemd.
Meer dan negentig procent van de CDA-leden hebben de kans om de boel recht te zetten tijdens het congres niet te baat genomen!

Vertegenwoordiging door alle leden was essentieel na teleurstellende verkiezingsuitslag en -voorspellingen. En dat een gewezen CDA-Kamerlid minstens negentig procent van de mening van alle CDA-leden vertegenwoordigd.

Door deze omissie ben ik gedwongen om helaas drie sterren in mindering te brengen.
Rudolf, de volgende keer je beter laten informeren!

Reageer
gravatar

Zichzelf freule (wat is een titel nog waard? ) noemende mevrouw Kraak (haar echte achternaam), u heeft groot gelijk. Begin onderhand eens met de inhoud of heeft u geen inhoud?