Shutterstock/WAYHOME studio

Shutterstock/WAYHOME studio

Vriendin aanzienlijk minder leuk sinds ze geleerd heeft haar grenzen aan te geven

Sinds Shannes vriendin voor zichzelf heeft leren opkomen is hun vriendschap aanzienlijk veranderd. “Ineens vindt ze het niet meer leuk als ik grappen maak over haar relatie met haar ouders. En ze wil ook niet meer tot 10.00 ‘s ochtends aan de m naar Chateau Meiland kijken als ze de volgende dag moet werken. Dan denk ik wel: hoeveel is onze vriendschap je waard?”

Shanne: “Ik vind het heel goed dat ze met een psycholoog is gaan praten, want ze heeft soms issues en dat is natuurlijk niet leuk. Maar als dat betekent dat we niet meer bevriend kunnen zijn zoals we waren, dan vind ik dat wel een stap te ver gaan. Toen ik laatst voorstelde om volgende zomer zes weken door Siberië te trekken met een tent, begon ze ook al moeilijk te doen. Dat ze ook met haar vriendje op vakantie wilde. Tss.”

Shanne laat haar telefoon zien. “Kijk, ze appt dus ook niet eens meer terug als ik zeg dat ik mijn verjaardag in haar huis ga vieren. Dan vraag ik me wel af: bitch, wie bén jij?!” Voor Shanne zit er niks anders op dan weer contact zoeken met vrienden die wél hun problemen wegzuipen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *