Studio Speld / Pro Shots - Kay Int Veen

Studio Speld / Pro Shots - Kay Int Veen

De milieuzone op circuit van Zandvoort: stap in de goede richting, maar ook praktische problemen

Het leek een geweldig compromis: de milieuzone op het circuit van Zandvoort. Toch beginnen verschillende partijen nu ook praktische bezwaren te zien in de milieubesparende maatregel. Zo kunnen bijvoorbeeld bepaalde auto’s niet meer alle delen van het circuit betreden. 

“Mijn auto voldoet kennelijk niet aan de milieunormen van de gemeente”, klaagt de 23-jarige Max Verstappen. “Dat betekent dat als ik bijvoorbeeld de start/finish wil bereiken, ik helemaal om moet gaan rijden.”

Burgemeester David Moolenburgh van Zandvoort erkent dat het misschien niet voor iedereen een ideale situatie is, maar wijst er ook op dat iedereen consessies moet doen. “Deze tijden vragen om aanpassingen. Eentje daarvan is dat je niet zomaar overal meer met je vervuilende auto mag komen. Het is echt een ontmoedigingsbeleid. Het gaat nu ook nog maar om een klein gedeelte van het circuit, maar misschien dat over een jaar of tien het hele circuit wel milieuzone is geworden. Of nog beter: volledig autovrij. Dat is wel waar we uiteindelijk heen willen.”

Geconfronteerd met de kritiek van dhr. Verstappen, toont Moolenburgh zich begripvol, maar ook bikkelhard: “Meneer Verstappen kan prima een stukje omrijden, als je halverwege het circuit een stukje duinen meepakt, dan zit je daarna zo weer op de baan. Het is echt maar een klein stukje. En als hem dat niet zint, dan gaat hij maar lekker ergens anders spelen met zijn autootjes.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mooi plan!

Eventuele bezoekers kunnen op zondag een frisse neus halen op het strand, of door de duinen.

Er is voor de minder validen ook net nog een geasfalteerd wandelpad aangelegd van ruim 4 km.
Leuk detail: kombochten voor uw rolstoel!

gravatar

Lieve zus Sonja, je vergeet dat Max Verstappen wereldberoemd is in ons land. Alleen daarom is elk bericht over de Scheveningen dat niet over het strand gaat, mooi meegenomen voor het dorp.

Ik zou daarom twee sterren meer willen geven, maar jij houdt de sterrenkast op slot voor mij.

gravatar

Volgende week gaat het aantal besmettingen dramatisch omhoog. Er is een geluk bij ongeluk. Naar het centrum van de besmetting hoeft niet worden gezocht.

Reageer
gravatar

Het dorp Scheveningen is vanaf gisteren tot maandag volledig autovrij.. Ik eis dat het ook geldt voor de luxe snelle rondweg in het Schevenings natuurgebied.

Reageer