Shutterstock / gpointstudio

Shutterstock / gpointstudio

Eindelijk! Een introductieweek voor tweedejaarsstudent Ella

“Mijn universiteit staat blijkbaar in Delft, leuk!”

Na anderhalf jaar online les gevolgd te hebben, mag tweedejaars scheikundestudent Ella (20) eindelijk de collegebanken in. “Mijn universiteit staat blijkbaar in Delft, leuk!” 

Terwijl Ella geforceerd een namenspel speelt met alle andere allang-geen-eerstejaars-meer, kijkt ze haar ogen uit. “Ik had geen idee dat ik in zo’n leuke stad studeerde. Je beleeft zo’n stad toch heel anders vanuit je tienerkamer in Oldenzaal”, zegt de vrouw die haar propedeuse op zak heeft.

Ella wijst naar haar mentor. “Dat is Tessa, die is al derdejaars. Zij gaat ons straks leren hoe je een meter shotjes naar binnen kunt werken en de volgende dag hondsbrak in een werkgroep kan verschijnen. Ik ben super benieuwd.”

Inmiddels heeft Ella zelfs een kamer kunnen vinden in de stad waar ze nu al een jaar studeert. “Vanavond gaan we met z’n allen een Knorr-wereldgerecht koken. En over een paar weken heb ik al tentamens! Gelukkig weet ik nu door mijn huisgenoten dat je pas de avond van te voren hoeft te beginnen.” Gelukzalig kijkt Ella om zich heen: “Ik dacht dat studeren je heel erg eenzaam en alleen voelen op je tienerkamer was, blijkt nu dat je allerlei cruciale dingen leert!”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *