Ja Crispy

Ja Crispy

My Naaktslak Teacher bevestigt alles wat we al wisten over deze onthutsend zinloze kutbeesten

'Anderhalf uur waarin walging en verveling om voorrang vechten'

Vandaag is op Netflix de documentaire My Naaktslak Teacher in première gegaan. De documentaire behandelt de band – voor zover daarover gesproken kan worden – tussen een naaktslak en de geïrriteerde man die hem in zijn tuin aantreft. De documentaire is op het Filmfestival van Cannes weggehoond met de Prix Abominable.

In My Naaktslak Teacher volgen we de belevenissen van aardrijkskundeleraar Tom Wittigem (32) uit Naarden, die op een ochtend zuchtend bijna op de zóveelste naaktslak gaat staan. In tegenstelling tot de ongelukkige eerdere exemplaren besluit hij dit keer niét om er alsnog op te staan, maar om het beest een poosje te observeren en hun avonturen te filmen. Het is immers weekend, dus ja, waarom ook niet.

Het levert een slaapverwekkend verhaal op over een dier dat met zichtbare tegenzin een paar meter aflegt, achterna gezeten door zijn eigen gore slijmspoor. Halverwege de docu vertoont het weekdier iets van gedrag door de frambozenstruik aan te vreten, maar dat wordt hem al gauw teveel, waarna hij zich even oprolt en vervolgens juist weer heel lang maakt. Er klinkt een vies geluidje bij. De filmmaker kokhalst.

Aan het eind van de film wordt de kwetsbaarheid van het leven mooi zichtbaar wanneer Wittigem de naaktslak overgiet met zout en voor de zekerheid in brand steekt. "Het zijn de drie grootste vijanden van dit bijzonder vervelende dier", concludeert de voice-over met hoorbaar genoegen. "De mens, zout en vuur. Laten we zorgen dat die drie-eenheid zijn werk blijft doen."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn Nakedsnail Docent.

Ik doe dit maar even voordat de taalbeschermingsactivisten weer van zich laten horen. Het is voor hun laat geworden gisteren op van die illegale feestjes.

Reageer