Shutterstock / OlegRi

Shutterstock / OlegRi

Wat weten oude mensen wat wij niet weten waardoor ze altijd zo langzaam lopen?

Oude mensen lopen vaak bijzonder traag. Maar waarom? Is er iets dat wij hebben gemist? Wat weten zij wat wij niet weten?

Is er misschien iets gezegd op de televisie, bij Buitenhof of een ander programma dat we niet kijken? Dat er iets ergs gaat gebeuren en dat je beter maar rustig kunt lopen omdat het anders helemaal fout gaat. Ligt er ergens een banaan waar wij jonge mensen niks vanaf weten?

Of kunnen oude mensen door een geëvolueerde vorm van staar ineens om de hoek kijken en weten ze wat daar staat? Een monster, of een straatverkoper. Maar dan zouden ze ons dat wel zeggen toch?

Of zijn ze heel diep in gedachten over iets waar wij nog te jong voor zijn om er iets van te snappen. Gedachtes over de zin van het leven, en blijkt dat moeilijk te combineren met een gezwinde pas. Hebben de duiven, die ze voeren op doordeweekse dagen, ze iets verteld? Een geheim dat ze aan niemand mogen verklappen, al helemaal niet aan millennials.

Moeten wij mensen met een normale leeftijd ons zorgen maken? Missen wij iets? We zouden het wel willen vragen, maar iedere keer als we er eentje aanspreken lopen ze door zonder op of om te kijken. Ze zijn druk met zich stevig aan de reling vasthouden en heel langzaam vooruit bewegen. Voor ons blijft het gissen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kom op, Maarten en Jop, jullie weten best waarom oude mensen langzamer worden. Hun batterijen beginnen leeg te raken, bij de één meer dan bij de ander. Dus niet meer naar de bekende weg vragen !

Reageer