Kathy & sam, CC BY 2.0

Kathy & sam, CC BY 2.0

Kolibrievrouwtje vermomt zich als man om meer salaris te krijgen

In het Centraal-Amerikaanse regenwoud hebben wetenschappers een unieke ontdekking gedaan: kolibrievrouwtjes die zich vermommen als man om meer salaris te krijgen. “Kleine moeite.”

Uit de studie bleek dat de vrouwtjes hun grauwe verenpak voor een kleurrijk alternatief verruilen wanneer het tijd is voor de jaarlijkse onderhandelingen. Kolibrie: “Het werkt als een tierelier. Ik ben weleens in mijn gewone grijze pak naar een onderhandeling gegaan, maar dan zien ze je dus niet staan. Toen heb ik het een keer met zo’n kleurrijk pakkie geprobeerd, en toen kreeg ik gewoon precies het bedrag waar ik om vroeg. Plus een Tesla. Ik denk dat het komt doordat zo’n HR-kolibrieman zich dan gewoon in je herkent.”

De vrouwtjeskolibries ontdekten nog meer voordelen van het onderhandelen in een fel verenpak. “Zo’n felle outfit wordt geassocieerd met uitgesprokenheid. Iemand die weet wat hij wil en die daar ook om durft te vragen. Kortom: iemand die meteen een topsalaris weet te bemachtigen, zonder zich af te vragen of hij wel de juiste skills bezit of zo’n exorbitant bedrag waard is. Ik raad het iedere kolibrievrouw aan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *