NOS

NOS

18-jarige Oliver Daemen gaat voor de rest van zijn leven lezingen geven

De 18-jarige Olivier Daemen die vorige maand met Jeff Bezos mee de ruimte in mocht heeft opnieuw een spannend avontuur voor de boeg. Hij mag nu namelijk voor de rest van zijn leven lezingen geven. “Het waren tien leuke minuten.”

“Je bent immers toch de allerjongste astronaut uit de geschiedenis, daar zit wel een verhaal achter”, legt Olivier uit. “Ik ben net als hen begonnen, als baby, en toen zat ik ineens in de ruimte. Ik wil kinderen inspireren wat er mogelijk is als je ouders maar 23 miljoen dollar neerleggen.”

Astronaut, spreker en ambassadeur Daemen legt in zijn lezing ook uit hoe zijn reis zijn kijk op het leven heeft veranderd. “Zodra je de aarde op zo’n afstand ziet, en je twee minuten later weer op de grond staat, denk je ineens: wat nu? Nou, lezingen geven dus.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als de redactie alle vliegreizen van alle kinderen van rijkelui zou gaan publiceren, zou dat dagelijks honderden publicaties opleveren. Ik raad dan aan om ze alleen voor vage kennissen te bestemmen

p.s. De vlucht van Olivier was geen ruimtereis. Hij kwam op iets meer dan 80 km boven de aarde. De ruimte begint op 100 km.

Reageer
gravatar

Inderdaad Commissie, een piloot is een inzittende die invloed heeft op de vliegbewegingen. De overigen inzittenden worden niet piloot genoemd. Dat geldt ook voor (quasi)ruimtevaartuigen, waarbij de piloot astronaut wordt genoemd.