Studio Speld / Shutterstock

Studio Speld / Shutterstock

Dolgelukkig varken krijgt drie sterren van het Beter Leven-brandmerk

Wil je weten of het varken dat jij eet een goed leven heeft gehad? Bekijk dan altijd het Beter Leven-brandmerk. Varkens met een goed leven hebben drie zwartgeblakerde sterren met het Beter Leven brandmerk in hun heup. 

“Alleen varkens die goed voedsel krijgen en voldoende leefruimte hebben, krijgen drie keer een gloeiende stalen stang tegen hun huid gedrukt”, vertelt varkensboer Kees van ’t Zandt. “Zo weet de consument dat het vlees dat hij koopt een uitstekend leven heeft geleefd. Ik zou zelf zeggen: eet alleen vlees als een dier dat het drie keer heeft uitgeschreeuwd van de pijn. Het moet wel menselijk blijven. Heb je een varken wel eens in de ogen gekeken?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het spreekt vanzelf dat HOY rookworsten uitsluitend worden gemaakt van varkens en runderen die een vier-sterren keurmerk mogen dragen Dit keurmerk wordt gestempeld met huidvriendelijke ecologische inkt.

Reageer