NOS

NOS

Hoe kon Oranje zó snel weer in handen vallen van Louis van Gaal?

Wanhopige internationals proberen te ontsnappen aan regime

De voetbalwereld is in shock nu Louis van Gaal opnieuw de macht heeft gegrepen bij het Nederlands elftal. Veel mensen vragen zich af hoe het mogelijk is dat Oranje zó snel weer in handen kon vallen van de trainer.

Naar verluidt is Van Gaal zijn terugkeer al gaan voorbereiden nadat Ronald Koeman aankondigde zich terug te trekken. Zijn opmars bleek niet te stuiten. Frank de Boer sloeg al snel op de vlucht en het verzet van de spelersgroep was eveneens van korte duur. Analist Kenneth Perez vindt dat ongelofelijk: “Koeman kon toch niet voor altijd blijven? Al die jaren van training hebben dus niets opgeleverd.”

De beelden uit Zeist liegen er intussen niet om. Internationals die zich vast proberen te klampen aan een wegrijdende spelersbus, in een wanhopige poging om te ontsnappen aan het regime. Er zijn berichten dat Van Gaal milder is geworden, maar er zijn maar weinig spelers die dat geloven.

“De oudere generatie heeft Van Gaal nog meegemaakt tijdens het WK 2014, maar veel jongere jongens kennen hem alleen uit de verhalen”, vertelt een middenvelder van Paris Saint-Germain die uit angst voor repercussies anoniem wil blijven. “Zij hebben geen idee wat ze te wachten staat.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *