Eigen collectie

Eigen collectie

Alle noten uit de gezouten Macadamia-mix gerangschikt

Ah, de gezouten macadamia-mix, cornucopia in een plastic zak. Welke van de wonderen die je herbergt is de meest onbevattellijke, het ongrijpbaarst, of met andere woorden, welke noot is de lekkerste?

6. De Aardnoot
Op nummer zes staat de gewone pinda, ook wel aardnoot, olienoot, grondnoot of apennoot genoemd. Een noot die vrij gewoontjes is, en daarmee een solide zesde plek op de lijst heeft verworven.

5. De Amandel
Op nummer vijf staat de amandel. Licht bitter, met de smaak van amaretto, Italiaans en dus een tikje mysterieus. Vies droog. Verdiende vijfde plek.

4. De Cashewnoot
Op de vierde plek vinden we de cashewnoot, de cashew voor vrienden. Afrikaans van origine én van temperament. De cashew is een graag geziene gast in gemengde gerechten, zoals Hokkien noodles of de gezouten macadamia-mix. De smaak kunnen we niet anders omschrijven dan best lekker.

3. De edele Pecannoot
Op nummer drie staat de pecannoot. Vaak verward met de walnoot, onzes inziens niet terecht, en de samenstellers van de macadamia-mix hebben er dan ook verstandig aan gedaan de walnoot – bittere vriend – achterwege te laten. Pecan, zoeter dan de walnoot. Verdiende derde plek.

2. Maïs
Puristen vinden dat maïs niet in een notenmix thuishoort omdat het geen noot is. Maar de pinda is in biologische zin ook geen noot – het is een pit – dus deze gele rakker is zeker op de juiste plek in de macadamia-mix. Zo zeker zelfs, dat hij op de één na hoogste plek is beland op deze lijst.

Eervolle vermelding: het samenspel tussen de noten onderling
Voordat we bekend maken welke noot op de eerste plaats staat, willen we van de gelegenheid gebruik maken om de aandacht te vestigen op het smaakvolle samenspel tussen de noten onderling. Dat bepaalde noten hoog dan wel laag op de lijst terecht zijn is natuurlijk ergens een kwestie van hele particuliere smaak. Over de uitslag mag uiteraard worden gecorrespondeerd.

1. De Macadamianoot

Het zal niemand verbazen dat de absolute koningin, de aanvoerder van deze lijst, de ronduit heerlijke macadamianoot is. Puurste der noten, duurste der noten. Is het verwonderlijk dat de makers van de macadamia-mix de gehele mix naar slechts een noot hebben genoemd, te weten: de macadamianoot? Nee, dat is niet verwonderlijk: de macadamia is een geweldige noot die de beste is.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Staat toch al gauw een hele dag bij de Speld en nog steeds geen opmerking over het ontbreken van de HOY worsten noot.
Zo worden al je zekerheden langzaam maar zeker afgebroken.

Reageer
gravatar

Ik krijg meer dan $ 87 per uur betaald vanuit huis met 2 kinderen thuis. Ik had nooit gedacht dat ik het zou kunnen, maar mijn beste vriendin verdient meer dan 10k per maand hiermee en ze overtuigde me om het te proberen. Het potentieel hiermee is eindeloos. Dit is wat ik heb gedaan… http://Www.MoneyApp2.Com

Reageer