Shutterstock: Debbie Kanders

Shutterstock: Debbie Kanders

Limburger Sjef geeft zijn 1000 euro meteen uit aan zuurvlees

Inwoners van Limburg die getroffen zijn door de overstromingen van afgelopen maand, kunnen vanaf vandaag 1000 euro aanvragen bij het nationaal rampenfonds. Limburger Sjef hoeft niet lang na te denken waar hij dat geld aan gaat uitgeven: “zuurvlees”.

Zodra hij het nieuws vanochtend op de radio hoorde, is Sjef in de rij gaan staan voor de zuurvleeswinkel in Valkenburg. “Mag ik van u voor 1000 euro aan zuurvlees??!!!” schreeuwt hij richting de balie, maar het personeel kan hem niet horen vanwege alle Limburgers die exact hetzelfde roepen.

Ook Sjeng staat in de rij om zijn 1000 euro om te zetten in zuurvlees. “Waar ga jij het aan uitgeven?” vraagt hij aan de dame voor hem. “Zuurvlees,” zegt ze. “En jij?” Sjeng fronst en denkt diep na. “Zuurvlees,” zegt hij na een lange stilte. “Mijn antwoord is zuurvlees.” De vrouw knikt goedkeurend.

Plots krijgt Sjeng een idee. “Zullen we anders samen zuurvlees eten?” vraagt hij. “Dan hebben we voor 2000 euro aan zuurvlees.” Met een blik vol bekoring kijkt ze naar Sjeng, maar voor ze kan antwoorden komt de uitbater van de zuurvleeswinkel in zijn met ontbijtkoek besmeurde schort naar buiten. “Zuurvlees!!!!” roept hij, en de zon breekt door boven Valkenburg.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Net zo geïrriteerd als wij Brabanders zijn als de redactie friet foutief patat (= aardappel) noemt, zijn Limburgers geërgerd als Stephan ter Borg een Limbuger niet zoervleisj maar zuurvlees noemen.
Leren die Amsterdammers het dan nooit!

Reageer
gravatar

Ik ben verscheidene keren voor een weekeinde in Limburg geweest. En inderdaad je hoort daar niemand “zuurvlees” zeggen, maar zoervleisj of zoorvleis.
Door de blamerende fout geef ik geen sterren.

gravatar

1000 euro uitgegeven aan iets walgelijks terwijl je voor datzelfde bedrag heerlijke HOY-worst had kunnen eten! Wat is dat toch met die Limburgers? Ik ben woedend!!!

Reageer
gravatar

Leugenaar! De goede naam van HOY besmeuren, dat kan gewoon echt niet. Je bent zojuist op de vijanden van HOY-lijst gezet!

gravatar

En ook de zogenaamde ‘medische commissie’ staat inmiddels op de lijst vanwege het verspreiden van laster! Zal wel weer een Belg zijn…