YouTube

YouTube

Wit-Russisch olympisch comité: ‘Atlete Tsimanoeskaja waarschijnlijk ongesteld’

“Hysterisch, emotioneel, duidelijk ongesteld”, omschrijft het Wit-Russische olympische comité de reactie van atlete Kristina Tsimanoeskaja die gisteren tegen haar wil naar het vliegveld van Tokio werd gebracht. Nadat de sprintster op Instagram kritiek uitte op haar coaches, werd ze naar eigen zeggen uit het team gezet. Het Wit Russisch comité spreekt echter van een overtrokken reactie.

“We vroegen haar alleen maar aan een ander onderdeel mee te doen dan waarvoor ze jarenlang heeft getraind. Als je dan zó reageert, dan duidt dat maar op één ding: ongesteld. Dan kan je beter met huisarrest in je bed gaan liggen met een warm kruikje. Zoveel emotie hoort niet thuis op de Olympische Spelen”, aldus het Wit-Russisch comité dat onder leiding staat van de zoon van president Loekasjenko.

De atlete heeft inmiddels asiel aangevraagd in de Poolse ambassade van Tokio.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *