Shutterstock / Design Projects

Space shuttle krijgt economy class voor multimiljonairs met kleine portemonnee

Een ruimtereis komt nu ook binnen handbereik van multimiljonairs die wat minder te besteden hebben. De spaceshuttles die dit jaar zijn gebruikt door miljardairs Jeff Bezos en Richard Branson krijgen een economy class. Een retourtje ruimte is dan al mogelijk voor het luttele bedrag van 200 miljoen euro.

“Door een tweede klas toe te voegen maken we ruimtereizen toegankelijk voor iedereen met een tweede, maar geen derde huis op de Kaaimaneilanden”, zegt Jeff Bezos. “Het maakt niet uit of je aandelenpakket even wat minder heeft gerendeerd, of dat je een bonus bent misgelopen omdat je tienduizend mensen hebt moeten ontslaan. Een spaceshuttleretourtje is zo niet alleen meer iets voor de rijkste 1% van de rijkste 1%.”

Multimiljonairs die economy class reizen, leveren iets aan comfort in ten opzichte van de business class. “Er passen meer reizigers in de economy class, wat betekent dat er minder beenruimte is. De veelgeroemde koffiecuphouder is verdwenen en ook op de geschonken wijn is bezuinigd: deze komt uit de grotendeels verregende zomer van 2014. Maar voor wie een kleine portemonnee heeft en er geen probleem van maakt om wat langer in de wachtrij te moeten staan, of naast een ordinaire lottowinnaar te zitten, is dit een overwegend hele prettige manier van reizen”, verwacht Bezos.

Marcel Boekhoorn is de eerste Nederlander die tickets heeft gekocht voor een reis door de dampkring: “Ik zag in de afgelopen jaren een groot deel van mijn vermogen verdampen met de aankoop van de HEMA en twee frigide panda’s voor mijn dierentuin. Ik was bang dat daarmee een reis als deze voor mij schier onbetaalbaar zou worden, maar soms mag je als multimiljonair ook eens een meevaller hebben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Deze ‘arme’ muli-miljonairs hebben eindelijk de oplossing gevonden. Zij doen hun wekelijkse boodschappen bij AH, in Nederland de allerduurste super: deze past in elk geval op hun kleintjes.

Reageer
gravatar

Oliver, éénmaal heeft Vakantieveilingen deze reis in haar programma opgenomen. Als beginnend multi-miljonair kon jouw Pa niet hoger bieden dan € 20.000.000; hij had te maken met ‘gewone’ rijken, welke bij € 1200 – € 1600 bleven steken. Jouw pa verwachtte, dat de vlucht zou mislukken en hij van jou af zou zijn. Hij werd namelijk doodziek van jouw dagelijkse vraag: “Pa, wanneer ga je nu eens dood? Jouw testament, waarin ik de enige erfgenaam ben, ligt nu maar te verstoffen bij de notaris”.