Studio Speld / NOS Sport

Paulis en Keijser: ‘Anker te vroeg uitgegooid’

Het roeiduo Ilse Paulis en Marieke Keijser kende vannacht een dramatische finale. De boot leek makkelijk op de winst af te stevenen, maar viel een paar meter voor de finish volledig stil. Ze liepen het goud mis omdat Ilse Paulis het anker te vroeg uitwierp, naar nu blijkt. 

“Ik zei nog tegen haar: doe dat nou na de finish”, foetert Keijser na de wedstrijd. “Toen voelde ik ineens de boot bewegen en op dat moment wist ik: ze heeft hem toch uitgegooid. Vijf meter voor de finish.”

Ilse Paulis is zich van geen kwaad bewust: “Ik dacht, we liggen zo ver voor, dat kan al wel. Het waaide al hard en ik denk dan altijd: laten we gewoon het zekere voor het onzekere nemen en ervoor zorgen dat we in ieder geval dat anker vast hebben liggen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *