Paardensport alleen voor de elite? Hans Peter Minderhoud en zijn paard Jean-Baptiste Le Cocq d'Armandville vinden van niet

Paardensport alleen voor de elite? Hans Peter Minderhoud en zijn paard Jean-Baptiste Le Cocq d’Armandville vinden van niet

Het is een hardnekkig vooroordeel over de paardensport: alleen de elite heeft de kans om mee te doen. Nu de hippische sport weer in de olympische schijnwerpers staat, willen wij weleens weten of het ook echt zo is. We vroegen het aan ruiter Hans Peter Minderhoud en zijn paard Jean-Baptiste Le Cocq d’Armandville.

“Lariekoek”, oordeelt Minderhoud over het cliché. “Ook voor het plebs is de aanschaf van een degelijke geit volkomen haalbaar. Komaan, dat is een kwestie van sparen. Dan ga je maar twee keer per jaar naar Mauritius, of je eet een paar weken niet in De Librije.”

Ook Minderhouds paard is het niet met de stelling eens. “Hou je teringbek, ik weet waar je woont, ik zweer het. Je moeder is alleen voor de elite!” aldus Le Cocq d’Armandville.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja mensen het is weer zover. Terwijl in Tokio een prachtig sportprogramma wordt afgewerkt, laten wij ook dit keer zoveel mogelijk daarvan links liggen en zullen u trakteren op knollensport en oeverloos geleuter met studiogasten. Fuck all y’all!!

Reageer
gravatar

Het is maar goed dat HOY geen paardenrookworsten maakt, want anders wist ik nog een goede bestemming voor Jean-Baptiste Le Cocq d’Armandville.
Wellicht kan de firma Bison nog wat met het dier.

Reageer