NOS Sport

Analyse Olympische Spelen: tegenstander erg goed

De Olympische Spelen zijn inmiddels een goede halve week onderweg. Als we alle prestaties onder de loep nemen, dan valt vooral op dat de tegenstander erg goed is.

De tegenstander maakte zaterdag al meteen indruk en heeft dat volgehouden tot en met vandaag. Met een ongekende tijd, gecombineerd met een flinke moeilijkheidsgraad en gesloten defensie, was het voor Nederland schier onmogelijk om daar overheen te duiken. TeamNL moet alle zeilen bijzetten om de tegenstander te verslaan.

Het lijkt erop dat de tegenstander zeer goed in staat is om met de lastige omstandigheden in Japan om te gaan. Aan de andere kant van het net oogt het scherp en fris, en de tegenstander is duidelijk van plan om geen centimeter prijs te geven. Maar daar heeft de andere partij natuurlijk ook vijf jaar heel hard voor getraind.

Commentator Arno Vermeulen was zelf getuige van meerdere wedstrijden. Ook hij was onder de indruk van de tegenstander: “Razendsnel, kopsterk, zeer goed balgevoel, lenig, koersinzicht, kracht, zeer accuraat, sterk onder de basket, wendbaar, valt precies in het startschot, bewaart het overzicht, ongekende techniek, scherp, mentaal onbreekbaar, geweldige teamspeler, weet op het juiste moment de roos te vinden, en weet in het laatste kwart altijd nog wat extra’s te brengen. En dat ondank die leeftijd. Dat zie je bij Nederland niet.”

De prestaties van de tegenstander worden ondersteund door data. Als je bijvoorbeeld naar de medaillespiegel kijkt, dan zie je dat de opponent van Nederland veel medailles heeft binnengesleept.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jaap van de Venis, de schrijver van het nieuwsartikel, gaat er ten onrechte vanuit dat de Nederlandse sporters de hele wereld als één team (blok of groep, DLDT) als tegenstander of opponent (enkelvoud!) tegenover hen treft in Tokio.

Dat is onjuist!

Reageer