Auto met vergeelde ‘Baby aan boord’-sticker veilig om tegenaan te rijden

'Dat kind zal nu... 8, 9 jaar oud zijn?'


Zie je op de snelweg een auto met een vergeelde of vervaagde ‘Baby aan boord’-sticker op de achterkant? Dan is het vehikel waarschijnlijk veilig om tegenaan te rijden. Dat stelt Veilig Verkeer Nederland in haar nieuwe campagne ‘Kleine kinderen worden groot’.

“Een sticker heeft jaren nodig om geel te worden”, weet VVN-woordvoerder Harco Godot. “Dus als je achter zo’n sticker aan het bumperkleven bent, mag je er vanuit gaan dat het kind een jaartje of acht, negen oud is. Dan is dat eigenlijk geen reden meer om een botsing achterwege te laten, want hun botten kunnen aardig wat G-krachten hebben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *