Shutterstock / ESB Professional

Man slaat per ongeluk verkeerde plank mis

Het is een behoorlijk gênante middag voor Bart (26) uit Arnhem. Op zijn eerste date met Mieke (24) voelt hij al na een paar minuten aan dat het helemaal niets zal worden, dus besluit hij om uitgebreid over zijn ex te gaan vertellen en daarmee de plank volledig mis te slaan. Helaas voor Bart slaat hij hiermee de verkeerde plank mis. Mieke barst bij het horen van zijn verhaal ineens in tranen uit. “Mijn ex is gisteren overleden”, snikt ze.

Dit had Bart even niet aan zien komen. Hij verklaart: “Ik heb in het verleden behoorlijk wat ervaring opgedaan met het misslaan van de plank, maar de verkeerde plank had ik nog nooit misgeslagen, volgens mij.” Hij raapt onhandig wat servetjes bij elkaar en wrijft zacht over de schouder van de huilende Mieke. “Au, niet daar alsjeblieft, die is laatst nog uit de kom geweest’’, zegt ze met een verbeten gezicht. Bart probeert zich subtiel uit de voeten te maken. “Zal ik even wat drinken voor je halen?” vraagt hij. Nu begint Mieke nog harder te huilen. “Dat waren zijn laatste woorden! Hij liep bij Club Mundo bij die steile trap naar beneden en toen gleed hij uit, zo met z’n hoofd op de rand van de bar.”

Nu ze weer een beetje bedaard is vindt Bart het toch wel sneu om gelijk weg te gaan. Misschien levert het juist iets moois op nu ik de juiste plank nog niet heb misgeslagen, denkt hij. Hij probeerde nog éénmaal zijn fout recht te zetten door Mieke een beetje op te vrolijken met een zelfverzonnen mopje. “Hoe noem je een slim blondje? Een Golden Retriever!” lacht hij. Mieke valt wederom stil. “Of vond je die een beetje op het randje?” vraagt Bart. Mieke staart voor zich uit. Haar ogen vullen zich weer met traanvocht. Ze stamelt: “Op het randje.. zo met z’n hoofd op het randje..”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Voordat u allen de plank ver mis slaat, vertel ik u dat authentieke HOY worsten niet moeten worden geserveerd op zo’n modieuze olijfhouten tapasplank.
Het best serveert u HOY worsten op een ouderwetse beukenhouten plank. Ook het best voor het scherp houden van de messen waarmee u de HOY worsten snijdt.
De neppers uit België kunt u natuurlijk gewoon serveren op zo’n antibacterieel kunstof plankje.

Reageer